Nyt Elisa Viihde Viaplayssa: Ali & Ava on brittiläinen laatuelokuva romanttisen draaman ystäville

Ali & Ava on sympaattinen rakkaustarina, joka antaa tilaa katsojan omille oivalluksille.

18.03.2023
Mainos

Ison-Britannian luokkayhteiskunta on aina ollut hedelmällinen lähde elokuville ja televisiosarjoille. Esimerkiksi suosikkisarjat Kahden kerroksen väkeä ja Downton Abbey esittelivät ylä- ja alaluokkien elämää ja ongelmia sekä sopivan ja soveliaan kumppanin etsintää. Luokkaeroja uhmaavat romanssit ovat aina olleet hyvä tarinan aihe.

Vuonna 2021 valmistunut Ali & Ava on brittiläinen romanttinen draama, jossa aikuiset työväenluokan edustajat havahtuvat elämäänsä ympäristöjensä tukemassa suutari pysyköön lestissään -maailmassa.

Nyt Elisa Viihde Viaplayssa. Tutustu elokuvaan tästä!

Ava (Claire Rushbrook) on kolmen aikuisen lapsen äiti. Nuorekkuudestaan huolimatta hän on jo viisinkertainen isoäiti. Ava työskentelee koulunkäyntiavustajana, jonka pieni Sofia-asiakas on linkki Aliin.

Aasialaistaustainen Ali (Adeel Akhtar) ansaitsee elantonsa asuntoja vuokraamalla. Lempeä vuokraisäntä huolehtii niin kämpistä kuin niiden asukkaista: Sofia on Alin vuokralaisen lapsi, jolle tämä välillä antaa autokyydin kouluun ja takaisin kotiin. Eräänä sateisena päivänä Ali tarjoaa kyydin myös Sofian kanssa odottaneelle Avalle, ja kaksikko löytää heti yhteisen sävelen keskinäisen kinastelun kautta.

Tuttujen, isojen brittikaupunkien sijaan tapahtumapaikkana on taantuva teollisuuskaupunki Bradford, joka ränsistyvistä kortteleista ohjaaja-käsikirjoittaja Clio Barnard saa aikaiseksi hienovaraista työläisromantiikkaa.

Ääniraidaltaan Clio Barnardin ohjaama elokuva on suorastaan nerokas. Alin ja Avan suhde lähtee käyntiin musiikkimakujen eroista, ja kummankin kuuntelema musiikki vuotaa vähän väliä kuulokkeista elokuvan taustamusiikiksi kommentoimaan tapahtumia ja kuljettamaan niitä eteenpäin. Ali & Ava ei myöskään väännä rautalangasta hahmojensa tilannetta tai edes kaikkia ihmissuhteita vaan antaa tilaa katsojan oivalluksille.

Nyt Elisa Viihde Viaplayssa. Tutustu elokuvaan tästä!