Onko hän Marvel-sankari vai ei? Venom: Let There Be Carnage nyt joka tapauksessa Elisa Viihde Viaplayssa!

Tom Hardyn esittämän Eddie Brockin ja häneen kiinnittyneen avaruussymbiootin seikkailut jatkuvat Elisa Viihde Viaplayssa. Venom: Let There Be Carnage antaa polttoainetta villeille fanispekuloinneille.

25.08.2022
Mainos

Vuoden 2018 Venomissa avaruudesta saapunut ronskiotteinen symbioottiolento asettui asumaan Eddie Brock -nimisen toimittajan kroppaan. Tom Hardy teki hulvattoman, itsensä kanssa kinastelevan tuplaroolin Brockina ja Venomin äänenä. Elokuva oli hitti, joka Suomessakin keräsi yli satatuhatta katsojaa.

Vaikka sarjakuvissa Venom on ollut ennen kaikkea Spider-Manin kiusanhenki, ei häntä ole ajateltu osana Marvelin elokuva-universumia, MCU:ta – ei ennen kuin jatko-osa Venom: Let There Be Carnage ilmestyi vuonna 2021. Elokuvan lopputekstien aikaisessa kohtauksessa Doctor Strangen Spider-Man: No Way Home -elokuvassa tekemä huolimaton loitsu imaisi Brock/Venom-kaksikon MCU:n jatkumoon.

No Way Homen nähneet tietävät, ettei hahmo lopulta osallistunut itse seikkailuun. Herää silti kysymys, oliko alusta asti tarkoitus vain kiusoitella Venom-faneja, vai muuttuivatko Marvel- ja Sony-studioiden suunnitelmat matkan varrella.

Venom on nimittäin kahden eri elokuvastudion julkaisustrategioiden väliinputoaja. Vaikka sitä on MCU:n menestyksen myötä vaikea uskoa, Marvel oli aikoinaan pahassa rahapulassa. Se myi monien hahmojensa elokuvaoikeuksia: X-Men esimerkiksi meni Twentieth Century Foxille ja Spider-Man sidoshahmoineen Sonylle.

Sony teki parikin settiä menestyneitä Spider-Man-elokuvia, mutta kalliit tuotannot osoittautuivat myös riskeiksi. Niinpä Sony ”lainasi” Spider-Manin takaisin Marvelille MCU-elokuvissa käytettäväksi. Niiden menestyksen myötä Sony alkoi suunnitella omaa Spiderversumia, johon Venom kuuluu oleellisena osana.

Hardya ei siis välttämättä nähdä jatkossa MCU:ssa. On kuitenkin huomioitava, että No Way Home esitteli Sonyn Hämähäkkimiehet MCU:n sankarin vaihtoehtotodellisuuksien versioina. Niin ollen myös Tobey Maguiren Spider-Man 3:ssa kohtaamat Eddie Brock ja Venom ovat siis myös MCU-jatkumoa!

Yllä oleva on tietysti fanittamiseen liittyvää hauskaa spekulointia. Jos vain haluaa nähdä hieman rouheampaa supersankariseikkailua, jossa päähenkilö ei ole yhtä puhtoinen kuin tällaisissa tarinoissa yleensä, kannattaa katsoa Venom: Let There Be Carnage ihan vain hauskana, itsenäisenä viihteenä. Hardy on edelleen hienossa vedossa kantamansa Venomin verenhimon kanssa pulassa olevana taviksena. Hän saa tällä kertaa vastaansa Woody Harrelsonin ehkä vieläkin estottomammin esittämän Carnagen, ainoan olennon, joka hurjuudessaan uhkaa pyyhkiä Venomillakin mattoa!

Venom: Let There Be Carnage on nyt julkaistu Elisa Viihde Viaplayssa. Jos haluaa tietää, miten Brockin ja Venomin tarina alkoi, myös alkuperäinen Venom löytyy samasta osoitteesta!

Tutustu elokuvaan tästä.