Hulluna Saraan

26.1.2012 15:00
MAA VUOSI GENRE ENSI-ILTA 27.01.2012

Hulluna Saraan on kaksi samantyylistä lyhytelokuvaa ohjanneen, vuonna 2005 Berliinin elokuvafestivaaleilla palkitun Samuli Valkaman esikoispitkä, jossa ihmissuhdekiemuroiden kepeys yhdistyy mustan huumorin sävyttämään draamaan. Tragikoomisen kolmiodraaman kautta elokuvassa kasvetaan pois lapsuuden traumoista ja luodaan pohja aikuisuuteen johtavalle itseluottamukselle.

Entinen tenavatähti Ville (Jussi Nikkilä) on arka ja sisäänpäin kääntynyt nuori mies, kun taas hänen ikinuori isänsä (Ville Virtanen) on aivan eri maata. Kun boheemi iskelmätähti rysähtää pojan elämään kuin mikäkin tähdenlento, tulevaisuus on määrätty muuttuvaksi. Molempien miesten maailmaan valoa säteilee suloinen Sara (Emilie de Ravin), amerikkalainen rivitanssinopettaja, mutta homma mutkistuu, kun rakkaus astuu kuvaan.

Australialaissyntyinen de Ravin tunnetaan varsinkin roolistaan Lost-tv-sarjassa, mutta hänen maanläheinen karismansa puree myös suomalaiselokuvassa. Sara toimii kirkkaana risteyskohtana lapsuuden rippeissä tarpovan ja kasvun partaalla keikkuvan Villen elämässä. Hollywood-tähdestä huolimatta elokuva on Villen kasvutarina sekä hupaisa kertomus isä-poika-suhteesta, jossa roolit ovat ajan mittaan keikahtaneet päälaelleen. Isää ja poikaa esittävät Virtanen ja Nikkilä toimivat rooleissaan täydellisesti yhteen.

Komedia ammentaa innostuksensa amerikkalaisista indie-komedioista ja muistuttaa visuaalisen tyylinsä ja värimaailmansa kautta Wes Andersonin elokuvia. Elokuvassa voi aistia jonkinasteista Amerikka-keskeisyyttä, mutta mikäli tämän ei anna häiritä, Hulluna Saraan on omalaatuisen matalaprofiilisella ja hykerryttävällä huumorilla höystetty hyvän mielen elokuva, jolle tarkkaan mietitty kuvallinen maailma antaa komeaa lisäarvoa.

Arvostelu on tehty sellaisen elokuvaversion pohjalta, jonka äänimaailma ja animoinnit eivät olleet vielä täysin valmiit.

Neljän tähden Hulluna Saraan -elokuvalle oli lipsahtanut Episodin tammikuun numeroon yksi tähti liikaa. Toimitus pahoittelee painovirhettä.

Hulluna Saraan -elokuvan traileri


Filmtrailer.com

Lisää luettavaa