Katso videopätkien avulla Nicolas Cagen tie Oscar-voittajasta B-luokan tähdeksi

Nicolas Cage on hieno mies. Kauas on tultu niistä ajoista, kun tämä herra pokkasi parhaan miesnäyttelijän Oscarin. Onneksi YouTubeen on taltioitu kattava todistusaineisto miehen alamäestä B-luokan leffojen pariin.

Teksti: Jari Setälä

Ennen: Adaptation, Leaving Las Vegas. Nyt: Bangkok Dangerous, The Wicker Man (2006).

Ennen: parhaan miesnäyttelijän Oscar 1996. Nyt: vuoden 2011 huonoimman miesnäyttelijän Razzie-ehdokkuus kolmesta eri elokuvasta.

Tunnistatko kaavan?

Nicolas Cage oli vielä pitkin 1990-lukua ja 2000-luvun alkupuolella arvostettu näyttelijä ja Hollywoodin miesnäyttelijöiden A-ryhmää. Cage sai jopa vielä 2003 Oscar-ehdokkuuden pääosastaan Adaptation -leffassa. Sitten tapahtui jotain.

Cage oli ilmeisesti hämännyt koko maailmaa kaiken tämän ajan, sillä vähitellen mies alkoi uusissa elokuvissaan antaa tehokkaita vihjeitä siitä, että ehkä herran näyttelijänlahjat ovat sittenkin aika huteralla tasolla.

Tarkemmin sanottuna koko ajatus Nick Cagesta hyvänä näyttelijänä alkoi osoittautua uppoavaksi laivaksi. Onneksi uppoaville laivoillekin maksetaan miljoonia dollareita, sillä mikään muu järkevä syy ei pysty perustelemaan miehen nykyisiä roolivalintoja.

Vielä silloin joskus kauan sitten dollarin kuvat eivät ole kiiltäneet Cagen silmissä taiteellisia ansioita kirkkaampana. Vastikään Cage kertoi Moviefonen haastattelussa, että Jim Carrey oli pyytänyt Cagea rinnalleen toiseen päärooliin Nuija ja tosinuija -leffaan. Cage kieltäytyi roolista tehdäkseen Leaving Las Vegasin. Siinäpä olisikin ollut loistava uravalinta, jos päätös olisi ollut toisenlainen!

Tie huipulta pohjalle on jyrkkä ja nopea. On aika lyödä tiskiin todistusaineisto. Todisteet ovat musertavat. Tuomio on yksimielinen.

Vuonna 2006 tehty remake Christopher Leen tähdittämästä vuoden 1973 The Wicker Man (Uhrijuhla) -kauhuklassikosta on käsittämättömän surkuhupaisa. Viimeisen silauksen kalkkunalle antaa Cagen hysteerinen ylinäytteleminen. Vai alinäytteleminen? Tämä kaksiminuuttinen tiivistää kaiken olennaisen leffasta:

Sata parasta Nick Cage -sitaattia:

Ja kraiken kruunaa tämä eeppisiin mittasuhteisiin kasvava kollaasi Cagen sekoamisista valkokankaalla:

Aiheeseen liittyvät jutut