kirjoittajat: Jani Svensk

Talvinen tarina

Talvinen tarina (1983) on yksi viime vuosikymmenien arvostetuimpia amerikkalaistarinoita. Mark Helprinin kirjoittama fantasiadraama kertoo Peter Lakesta, orvosta murtovarkaasta, joka rakastuu kuolemansairaaseen Beverly Penniin. Kohtalokkaan romanssin lisäksi Peterin elämässä hyrrää kirjaimellisesti demoninen rikollispomo Pearly Soames, joka haluaa maksaa vanhat velat lopullisesti takaisin.

Oli aikakin

Oli aikakin on romanttinen draamakomedia ujosta punapääpojasta, joka saa 21 vuoden iässä kuulla isältään, että suvun miehillä on kyky matkustaa ajassa. “Rahaa!”, on pojan ensimmäinen reaktio, mutta rahaa tärkeämpää on lopulta rakkaus, jota ei pelkällä aikatemppuilulla löydä.

Selänne

Elokuvat Härmä ja Ganes ohjanneen JP Siilin ja muun työryhmän reissu Suomen kaikkien aikojen jääkiekkoilijan matkassa on varmasti ollut ikimuistoinen. Ohjaajan mukaan Teemu Selänne ja erityisesti miehen arvostus Pohjois-Amerikassa olivat syyt sille, että kaikki suljetut ovet aukesivat elokuvantekijöille. Harmillisesti se ei välity valmiista dokumentista kuin ehkä parin ylemmän tahon haastattelun kautta.

1D: This Is Us

One Direction on Simon Cowellin vuonna 2010 kokoama poikabändi, joka nousi kuuluisuuteen Iso-Britannian The X Factor -laulukilpailusta. Viisi toisilleen tuntematonta teinipoikaa sai (nais)yleisön sekaisin ja 1D-mania levisi sosiaalisen median avulla ennätysajassa pitkin maailmaa. Viisikko on julkaissut kaksi levyä ja kiertänyt esiintymislavoilla viimeiset pari vuotta.

Puhdistuksen yö

Tulevaisuuden Amerikka on ihana paikka. Työttömyys ja rikollisuus hipoo nollaa ja naapureita rakastetaan. Tämän utopian on mahdollistanut vuosittainen Puhdistuksen yö. Kyseisenä yönä yhteiskunnan tukipilarit lomautetaan 12 tunnin ajaksi ja kaikki pienemmät aseet ja aivan ylintä johtoa lukuun ottamatta myös ihmiset ovat vapaata riistaa. Tee mitä haluat, kenelle haluat.

G.I. Joe: Kosto

Amerikkalaista oikeusjärjestelmää puhtaimmillaan edustavat G.I. Joe -erikoisjoukot saavat viimeinkin jatkoa vuoden 2009 pahasti ailahdelleelle G.I. Joe: The Rise of Cobralle. Viime kesän ensi-iltaruuhkan ja 3D-muunnoksen takia vuodella siirtynyt jatko-osa jatkaa samaa pinnalta kiiltävää Hollywood-rymistelyä, johon Rise of Cobrassa totuttiin.