kirjoittajat: Markus Laitinen

Deliver us from evil – Päästä meidät pahasta

Deliver us from evil on Emily Rosen riivaajan sekä Sinisterin käsikirjoittaneen ja ohjanneen Scott Derricksonin uusin kauhuttelu, joka perustuu New Yorkin poliisissa työskennelleen ja myöhemmin demonologiksi ryhtyneen Ralph Sarchien tosielämän kokemuksiin. Miten paljon elokuva loppujen lopuksi perustuu oikeisiin tapahtumiin, on epäselvää, mutta ainakin se ammentaa lähtökohtansa Sarchien kirjasta Deliver us From Evil, jossa demoneja jahtaava poliisi kertoo kutsumustyöstään.

The Salvation

Eva Greenin silmät ja tanskalainen elokuva. Siinä kaksi asiaa, jotka ainakin jäävät mieleen The Salvationin nähtyään. Ensinnäkin, antakaa joku palkinto Eva Greenin silmille! Green näyttelee kaltoin kohdellun ”prinsessan” roolinsa pelkillä silmillään niin vakuuttavasti, että meinaa hahmollaan varastaa koko elokuvan, tai ainakin nousee mielenkiintoisimmaksi kärsijäksi koko joukosta. Madelainen hahmosta välittyy epätoivo, uhma ja vaara pelkästään silmiä katsomalla – sanoja ei tarvita, mutta vähän sylkeä kyllä.

Apinoiden planeetan vallankumous

Vuosia on kulunut siitä, kun Caesar apinajoukkoineen rynni tiensä läpi ihmisten ja katosi Muir Woodsin suojiin San Franciscon laidalle. Apinavirus on levinnyt pitkin maailmaa ja tuhonnut lähes koko ihmiskunnan, mutta apinat sen sijaan ovat luoneet yhdyskunnan, jossa kaikki toimivat yhdessä, kehittyvät tehokkaammiksi ja muuttuvat enemmän ja enemmän ihmisten kaltaisiksi.