Kumpi on kovempi, Bruce Lee vai Chuck Norris? On kaksintaistelun aika!

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 40 vuotta Bruce Leen tähdittämästä Way of the Dragonista. Leffan ikimuistoisin piirre on varmasti eeppinen lopputaistelu Rooman Colosseumilla, ei enempää eikä vähempää kuin Chuck Norrisia vastaan! Palatkaamme 40-vuotisjuhlan kunniaksi noihin hetkiin!

Joulukuussa 1972 ensi-iltansa Hongkongissa saanut Way of the Dragon oli kungfu-legenda Bruce Leen debyytti ohjaajana. Mies oli myös tuottanut ja käsikirjoittanut Roomassa kuvatun leffan.

Leen esittämän Tang Lungin sukulaiset omistavat ravintolan Roomassa, mutta rafla on omistajineen ajautunut paikallisen mafian kiristyksen kynsiin. Hongkongista paikalle matkustanut Tang Lung ryhtyy auttamaan sukulaisiaan taistelussa julmia gangstereita vastaan ja homma eskaloituu pahemman kerran.

Kun mafiapomon omista kätyreistä ei ole vastusta Tang Lungille, on aika kiidättää kehiin palkkamurhaaja Colt (Chuck Norris).

Tang Lung ja Colt kohtaavat tilanteen vakavuuden ja eeppisyyden arvoisesti modernien gladiaattorien tavoin Colosseumilla. Edessä on viimeinen taistelu. Taistelu kuolemaan saakka!

Chuck Norris ei vielä 40 vuotta sitten ollut hikisten toimintaleffojen luottotähti, vaan tuolloin 32-vuotias mies teki Way of the Dragonissa vasta kolmannen elokuvaroolinsa (debyytti oli Dean Martinin tähdittämä agenttileffa The Wrecking Crew vuodelta 1969).

Karatemestari Norris tutustui Bruce Leehen Long Beachissa järjestetyssä taistelulajitapahtumassa. Kaksikko ystävystyi ja alkoi treenata yhdessä.

Way of the Dragonissa he kohtasivat kuitenkin verisessä taistelussa. Kaksintaistelukohtaus on ikoninen pala toimintaelokuvien historiaa, sillä vuonna 1973 kuollut Lee nousi kuolemansa jälkeen lähes myyttiseksi legendaksi ja myös Norrisista tuli seuraavina vuosikymmeninä todellinen kulttisankari.

Kyseinen kohtaus on muuten viimeinen oikeasti Colosseumilla kuvattu kohtaus elokuvahistoriassa.

Hypätäänpä siis aikakoneella 40 vuotta taaksepäin. Bruce Lee vastaan Chuck Norris alkaa nyt!

Aiheeseen liittyvät jutut