Mark Wahlberg – väärinymmärretty nero vai Hollywoodin heikoin lenkki? Videopätkät sen kertovat!

Ensi-iltaelokuva Salakuljettajan tähti Mark Wahlberg on moniulotteinen ja syvimmät tunteensa vereslihalle pakottava tulkitsija. Vai täysin toivoton puupökkelö? Tehkäämme tutkimusmatka miehen näyttelymetodeihin videopätkien avulla!

Teksti: Jari Setälä

Huomenna ensi-iltansa saavan Salakuljettaja-leffan arvion voit lukea täältä.

Leffan pääosassa seikkaileva Mark Wahlberg on monimutkainen mies. Harva näyttelijä voi sanoa aloittaneensa uransa valkoihoisena räppärinä aikana, jolloin valkoihoinen räppäri oli käsitteenä yhtä uskottava kuin 50 Centin ura näyttelijänä tänä päivänä.

Mark Wahlberg kuitenkin teki mahdottomasta totta. Kuka voisikaan unohtaa Marky Markin & The Funky Bunchin? Tsekkaa tästä muistutusta, jos mielesi halajaa Markin armottomien katujen urbaania tulkintaa.

Eikä tietenkään sovi täysin sivuuttaa Markin isoveljeä Donnie Wahlbergia, joka myöskin ansioitui näyttelemisen lisäksi muusikkona New Kids on the Block -poikabändissä.

Tehdään nyt heti selväksi, että Mark Wahlberg saattaa tarpeen tullen olla ihan osaava näyttelijä. Esimerkiksi vuoden 2010 nyrkkeilydraamassa The Fighter (Taistelija) mies tekee Christian Balen (Yön ritari, American Psycho) rinnalla melko moitteetonta työtä.

Wahlberg vain tuntuu näyttelijäntyössään usein kävelevän nuoralla, jonka toisessa päässä häämöttää onnistunut suoritus ja nuoran alapuolella armoton pudotus loputtomia facepalm-hetkiä synnyttäväksi puupökkelöksi. Aika monesti askel on lipsahtanut nuoralta. Välillä on päästy maaliinkin.

Wahlberg on tunnetusti luonnenäyttelijä. Harmi vaan, että kyseinen luonne, johon Wahlberg Stanislavskin metodia käyttäen sulautuu jokaisella solullaan, tuntuu olevan elokuvasta toiseen tismalleen sama.

Tämän jutun kirjoittajan ja Wahlbergin välillä Marky Mark on kuitenkin se, joka makaa setelitukkojen keskellä kartanonsa uima-altaalla Piña Colada kädessään, joten taidan olla hiljaa.

Annetaan videopätkien puhua puolestaan.

M. Night Shyamalanin ohjaama scifi-trilleri The Happening (2008) oli viihdyttävä komedia, jota katsoessa nauroin silmät päästäni. Eikä vähiten Mark Wahlbergin suorituksen ansiosta, sillä tässä elokuvassa miehen koomikon lahjat tajuttiin vihdoin päästää valloilleen. (Jälkikäteen Wahlberg on myöntänyt haastatteluissa, että ”The Happening oli virhe”.)

Tähän klippiin onkin kätevästi koottu kaikki Markin parhaat hetket kyseisestä leffasta:

Mark ”Pokerinaama” Wahlberg pistää tässä klipissa parastaan. Ostaisitko tältä mieheltä käytetyn rap-uran?

Sokerina pohjalla fantastinen Saturday Night Live -sketsi, joka tavoittaa koskettavalla tavalla Wahlbergin näyttelijäntyön syvimmän olemuksen:

Mark Wahlberg talks to animals por pedroliveira_69 no Videolog.tv.