250 miljoonaa dollaria tuottaneen kauhuklassikon näyttelijät kihisevät vieläkin raivosta – ”Saimme palkaksi hedelmäkorin”

The Blair witch project (1999) oli todellinen ilmiö. Monessakin mielessä.

16.6.2024 15:00

Vuoden 1999 The Blair witch projectissa näytelleet Joshua Leonard, Heather Donahue ja Michael C. Williams ovat yhä käärmeissään kohtelustaan 25 vuotta sitten.

”Kun elokuva oli tuottanut Yhdysvalloissa 100 miljoonaa dollaria, saimme palkaksi hedelmäkorit”, kolmikko tuoreessa Varietyn haastattelussa.

”Silloin kävi selväksi, että emme tule saamaan mitään. Meidät sivuutettiin asiasta, jota olimme tiiviisti luomassa”, Donahue avautui.

”Isot yritykset eivät piittaa nuorista näyttelijöistä tippaakaan”, Williams täräytti.

TBWP oli kustannustehokas elokuva, sillä se maksoi ainoastaan 200 000–700 000 dollaria (arviosta riippuen). Leffa tuotti globaalisti noin 250 miljoonaa dollaria. Ilmiö poiki myös kaksi jatko-osaa, videopelejä, sarjakuvia, dokumentteja ja fanikrääsää.

Alkuperäisen TBWP:n tekijöistä myös tuotantosuunnittelija Bob Rock ja apulaistuottaja Mike Monello ovat kokeneet, että heidän työnsä hedelmät on vuosien saatossa ryöstetty.

Huhtikuussa he kysyivät avoimessa kirjeessään: ”Olisiko radikaali idea antaa elokuva ihmisten käsiin, jotka tekivät alkuperäisen?”, viitaten Lionsgaten ja Blumhousen tuottamaan, tulevaan TBWP-elokuvaprojektiin.

”Elokuva on uudelleenkäynnistetty nyt kaksi kertaa ja kumpikin niistä on ollut pettymys sekä fanien, kriitikoiden, että talouden näkökulmasta”, näyttelijäkolmikko lausui tuolloin.

Lähde: Film News

Lisää luettavaa