Bradley Cooperin uusi elokuva on ontto henkilökuva säveltäjälegendasta – Näyttelijöiden takia elokuva kannattaa silti katsoa

Bradley Cooperin toinen ohjaustyö ei yllä debyytin tasolle. Cooperin ja Carey Mulliganin roolisuoritukset ovat kuitenkin erittäin hyviä.

15.1.2024 20:00

Näyttelijänä paremmin tunnetun Bradley Cooperin toinen ohjaustyö Maestro ei nouse aivan edeltäjänsä A Star Is Bornin tasolle, mutta kunnianhimoa ei puutu.

Aiemmin Steven Spielberg sekä Martin Scorsese olivat kiinnitettyjä ohjaajiksi ja ovatkin yhä elokuvan tuottajia.

Netflix-tuotanto Maestro on valitettavasti kuitenkin suhteellisen ontto henkilökuva säveltäjälegenda Leonard Bernsteinista.

Cooper on pääosassa Oscarin arvoinen, mutta show’n varastaa silti hänen vaimoaan näyttelevä Carey Mulligan. Edellä mainittu kamppailee miehensä seksuaalisuuden kanssa samalla kun yrittää ylläpitää kulisseja pystyssä.

Pääosin 4:3-kuvasuhteessa esitettävä elokuva on usein etäinen ja kylmä. Tarinan pintapuolisuus ei palvele katsojaa ja elokuvan rytmityksessä on vakavia ongelmia.

Jotkut kohtaukset ovat liian lyhyitä ja jotkut taas tuntuvat kestävän ikuisuuden. Mieleen tulee väistämättä vuoden 2022 Netflix-tuotanto Blondi, jossa myös omahyväinen kuvaus kiilaa mielenkiintoisen tosielämän henkilön edelle.

Tero Heikkinen

Tähdet ★★

Lisää luettavaa