Disney pohti Chris Hemsworthin diagnoosin pimittämistä – aikoo hidastaa ja jäädä lomalle

Disney mietti, pitäisikö tieto jättää salaisuudeksi.

19.11.2022 07:00

Thor-tähti Chris Hemsworthilta on juuri tullut uusi sarja Disney Plussaan, jossa hän etsii tervettä elämää ja ihmiskehon suurinta potentiaalia. Sarja on nimeltään Limitless with Chris Hemsworth.

Sarja säikäytti Marvelin, sillä he epäilivät Hemsworthin kuolevan sen kuvauksissa. Pelko syntyi sen jälkeen, kun Hemsworth oli loukannut köysitemppua harjoitellessaan nilkkansa.

Sarja vaikuttaa säikäyttäneen tai ainakin herättäneen myös Hemsworthin itsensä. Hän sai kuulla kuvauksissa tiedon, joka saa hänet hidastamaan ja jäämään lomalle heti, kun hänen nykyiset velvoitteensa ovat paketissa.

Sarjan kuvauksissa paljastui, että hänellä on vahva geneettinen taipumus Alzheimerin tautiin. Löytö pakotti näyttelijän kohtaamaan sen todellisuuden, että hänkin on kuolevainen.

– Se todella laukaisi jotain sellaista minussa, että haluan pitää vähän vapaata. Sarjan valmistumisen jälkeen olen saanut valmiiksi asioita, joista minulla oli jo sopimus, Hemsworth kertoi.

– Kun nyt lopetan tämän kiertueen tällä viikolla, menen kotiin, ja aion pitää mojovan määrän lomaa ja vain yksinkertaistaa. Olla lasten kanssa, olla vaimoni kanssa, Hemsworth oli päättänyt.

Viidennessä jaksossa nähtävän lääketieteellisen analyysin mukaan hänen genetiikassaan on kaksi kopiota APOE4-geenistä, toinen äidiltä ja toinen isältä. Tieteilijät ovat yhdistäneet ne kohonneeseen Alzheimerin taudin riskiin.

National Institutes of Healthin vuonna 2021 tekemän tutkimuksen mukaan joka neljäs ihminen kantaa yhtä kopiota geenistä, mutta vain 2–3 prosentilla väestöstä on ne molemmat.

Hemsworth korosti, ettei hänellä ole diagnosoitu Alzheimerin tautia. Hän kuitenkin koki kahden geenin esiintymisen ”huolenaiheeksi”. Myös tähden isoisällä oli Alzheimer, ja Hemsworthilla itsellään on tiettävästi 8-10-kertainen riski sairastua tautiin.

Disney oli pohtinut, pitäisikö löytö jättää sarjasta pois. Hemsworth oli kuitenkin vaatinut sen mukaan.

– Jos tämä motivoi ihmisiä pitämään parempaa huolta itsestään ja myös ymmärtämään, että on olemassa askelia, joita voit ottaa – niin upeaa, Hemsworth julisti.

Hemsworth aikoo itsekin ottaa konkreettisia, ”ennaltaehkäiseviä askelia”, jotta hän välttäisi sairauden. Hän on entistä tietoisempi unen, hyvän kunnon, ravinnon ja stressin merkityksestä.

Hemsworthin sarjan luoja on Darren Aronofsky. Sarjassa käydään läpi uutta tieteellistä tutkimusta, ja Hemsworth tekee siinä myös vaarallisia tempauksia.

Seuraavaksi Hemsworth nähdään Mad Maxin esiosassa Furiosa ja Netflixin Extraction 2 – elokuvassa. Hemsworthin tulevan tauon pituudesta ei ole tarkempaa tietoa.

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa