David Fincher suunnittelemassa omaa rikossarjaansa

The Playlistin saamien tietojen mukaan tinkimätön ohjaaja David Fincher on suunnittelemassa film noir -henkistä televisiosarjaa HBO:lle.

Sivuston mukaan Fincherin kanssa sarjaa on tekemässä rikoskirjailija James Ellroy, joka tunnetaan mm. teoksista The Black Dahlia ja L.A. Confidential, jotka molemmat ovat adaptoitu myös elokuviksi. Kovin paljon tietoa mahdollisesta sarjasta ei ole, mutta sen sanotaan olevan noir-henkinen tarina, joka sijoittuu 1950-luvun Los Angelesiin.

Fincherin ja Ellroyn tunnetaan arvostavan toistensa töitä valtavasti, ja Fincher oli pitkään kiinnitetty myös The Black Dahlian ohjaajaksi, kunnes Brian De Palma lopulta otti keikan itselleen. Fincher on toistekin yrittänyt tehdä film noir -tyylistä rikoselokuvaa; ohjaaja pyöritteli vuosia käsissään Torso-nimistä elokuvaa, joka kertoo Elliot Nessin yrityksestä napata sarjamurhaaja 1930-luvun Clevelandissä. Tämä projekti on nyt David Loweryn ohjattavana.

Fincher on jo pitkään valitellut nykyisen studiosysteemin vaikeutta, joten TV ja HBO saattaa olla ohjaajalle juurikin oikea paikka toteuttaa omia visioitaan.

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut