”En uskalla jatkaa” – Netflixin kauhuelokuva pakottaa katsojan sulkemaan television

Elokuva on saanut inspiraation tositapahtumista.

23.5.2024 10:08

Oletko sitä tyyppiä kauhun kuluttaja, jolle elokuvat eivät ole riittävän pelottavia? Netflixistä löytyy ehkä siihen vaivaan lääke.

Vuoden 2017 kauhuelokuva Veronica kertoo teinitytöstä, joka haluaa saada yhteyden kuolleiseen läheiseensä. Hän päättää käyttää apuna Ouija-lautaa, mikä osoittautuu huonoksi ideaksi.

Espanjalaistuotannon tehoa lisää se, että sen väitetään perustuvan todellisiin tapahtumiin. Elokuvaan on lisätty otoksia, jotka vaikuttavat oikeilta puheluilta ja valokuvilta.

Taustalla on kuolemantapaus Madridissa. Teini-ikäinen Estefanía Gutiérrez Lázaro kuoli salaperäiseen hengityksen vajaatoimintaan. Sitä ennen hän oli ollut mukana istunnossa, jossa käytettiin Ouija-lautaa. Sen jälkeen hän oli alkanut nähdä varjoja ja kuulla ääniä.

Rec-kauhuelokuvien tekijä, espanjalainen Paco Plaza on rakentanut tositapahtumien inspiroimana niin pelottavan elokuvan, että monien on ollut vaikea katsoa sitä loppuun.

Unilad-sivusto on kerännyt elokuvan saamia kommentteja sosiaalisessa mediassa.

”Olen yksin kotona, aloin katsoa Netflixistä Veronicaa. Sain 39 minuuttia katsottua ja pelottaa niin paljon etten uskalla jatkaa, mutta se on niin hyvä, etten pysty lopettamaan”, eräs elokuvafani kirjoitti.

Toinen kommentoi: ”Aloitin Veronican katsomisen Netflixistä …20 minuuttia, ja EI PYSTY! Täytyy säästää tämä toiselle päivälle. Ja sanalla ”päivä” tarkoitan oikeasti päiväsaikaa.”

Vaikka Veronica saattaa olla pelottavaa katsottavaa, monet katsojat ovat vakuuttaneet, että se kannattaa katsoa loppuun.

”Katsoin juuri Veronican Netflixissä ja voi herran pieksut, se oli kaiken hypen arvoinen”, eräs katsoja kirjoitti.

Veronica on saanut kehuja muuallakin kuin sosiaalisessa mediassa. Kriitikoiden arviot ovat kauhuelokuvalle poikkeuksellisen hyvät. Veronican Rotten Tomatoes -prosentti on tällä hetkellä peräti 88.

Veronica on pelottavan tehokas kauhuelokuva, joka todistaa, että ei tarvita hienoja tai eksoottisia aineksia, jotta voi luoda karmivaa genre-jännitystä”, kuuluu Rotten Tomatoesin tiivistelmä.

Veronica on Suomessa katsottavissa Netflixissä. Katso ensin traileri ja päätä sen jälkeen, uskallatko pistää elokuvan pyörimään.

Lisää luettavaa