Ensireaktiot uudesta Terminator-elokuvasta julkaistu: ”Kasaritoiminnan kulahtanut ja dementoitunut äpärälapsi”

Kauan odotettu Terminator Genisys tuo Arnold Schwarzeneggerin takaisin legendaariseen roolihahmoonsa. Elokuva esitettiin tiistaina lehdistölle. Episodin toimituksen ensireaktiot vaihtelivat pettymyksestä varovaisen myönteiseen vastaanottoon.

Jouni Vikman:
Terminator Genisys ottaa kunnioittavasti elementtejä kahdesta ensimmäisestä, klassisesta Terminaattorista ja lähtee sitten omille teilleen niiden kanssa. Kieltämättä se eksyy matkalla, eikä siinä ole loogisuutta elokuvajatkumon kannalta tai edes sisäisesti, mutta nautin sen vanhanaikaisesta toiminnasta ennen kuin digimössöily alkaa. Tunnustan olevani vähemmistössä mielipiteeni kanssa, mutta se on muiden ongelma.”

Jussi Huhtala:
”Pidin odotukset hyvin matalalla nähtyäni trailerin, jossa paljastui paitsi tärkeitä juonenkäänteitä myös se, että elokuva ei näyttänyt kovin lupaavalta. Petyin siitäkin huolimatta, etten odottanut mitään. Genisys yritti matkia kakkososan loistavia humoristisia väläyksiä sekä upeita toimintakohtauksia, mutta kumpikaan osa-alue ei toiminut. Toiminta oli lähinnä puuduttavaa ja efektit yllättävän kökköjä. Kahden ensimmäisen elokuvan uhkaava jännitys puuttui täysin.”

Tuomas Riskala:
Terminator Genisysissä oli paljon viihdyttävyysarvoja, mutta myös tuskastuttavaa temppuilua juonen kanssa. Jotkut käänteet olivat suorastaan auttamattoman hölmöjä ja turhia (esim. nuoren Kyle Reesen mukaan tuominen). Arska hoiti oman hommansa varmalla rutiinila, mutta persoonattomat Jai Courtney ja Emilia Clarke saivat lähinnä kaipaamaan Michael Biehniä ja Linda Hamiltonia. Kolme tähteä.”

Päivi Laajalahti:
”Koska ennakko-odotukset parin viime Terminator-elokuvan jälkeen olivat lähes nollassa, oli Genisys lopulta suhteellisen positiivinen yllätys. Jason Clarken hahmo jäi mitäänsanomattoman tylsäksi, mutta Khaleesi puolestaan todisti olevansa pätevä Sarah Connor, eivätkä Arskankaan maneerit tällä kertaa päässeet ärsyttämään. Viihdyttävän jytisevä aikamatkailupätkä, vaikka ei ensimmäisen kahden tasolle missään nimessä nousekaan.”

Joonas Alanne:
James Cameronin Terminatorit ovat edelleen sarjan ainoita katsomisen arvoisia teoksia. Genisys oli ihan viihdyttävä, mutta mitään muistettavaa siitä ei jäänyt. Ensimmäiset puoli tuntia toiminta rullasi sujuvasti eteenpäin, mutta aiheen edellisosia kepeämpi käsittely ja halvannäköiset tehosteet veivät tapahtumilta painoarvoa. Parannus edellisiin kahteen elokuvaan, jos sen haluaa niin nähdä, mutta näin alhaisilla mittareilla sillä ei taida olla juuri mitään merkitystä.”

Niko Ikonen:
Genisys on kuin Michael Bayn ja kasaritoiminnan hieman kulahtanut ja dementoitunut äpärälapsi. Jos leffan pystyy katsomaan puhtaana viihteenä, niin parituntinen vierähtää oikein mukavissa merkeissä. Schwarzenegger tuntuu nauttivan roolistaan oikein kunnolla, sen verran kömpelöitä onelinereita legenda viljelee. Ja se hymy! Voi jestas. Pipo löysälle, aivot narikkaan ja antaa typerän toimintaviihteen viedä mennessään. Genisys tulee jakamaan mielipiteitä, sen verran pölhö se on.”

Terminator Genisys tulee teattereihin perjantaina 26. kesäkuuta. Varsinainen arvio julkaistaan ennen ensi-iltaa.

Aiheeseen liittyvät jutut