George Miller: ”Mad Max: Fury Roadin pitäisi olla mustavalkoinen!” [video]

Mad Max: Fury Road on järjettömän komean näköinen. Leffan jokainen kuva on kuin taideteos. Jännää on kuitenkin se, että ohjaaja George Millerin oma lempiversio on mustavalkoinen leikkaus. Miller onkin vaatinut, että leffan monokromiversio tulee olla blu-ray-julkaisussa.

”Oli vain kaksi tapaa tehdä Fury Road. Joko tehdään siitä mustavalkoinen – paras versio on mustavalkoinen, mutta se on nykyään varattu taide-elokuville. Toinen tie oli luoda todella intensiiviset värit. Joko ylikyllästäisimme aavikon oranssin ja taivaan sinivihreän haaleaksi tai vääntäisimme värit todella yli. Voi käydä todella tylsäksi katsoa ylikyllästettyä kuvaa, ellet tee siitä täysin mustavalkoista, joten väänsimme värihanat kaakkoon”, Miller paljastaa SlashFilmin erikoishaastattelussa.

Ohjaaja tajusi mustavalkokuvan hienouden jo Mad Max 2 – Asfalttisoturin aikaan, kun hänen piti tehdä todella halpa leffakopio säveltäjä Brian Maylle. Halvin tapa oli luoda mustavalkoinen versio ja Miller rakastui tähän versioon ikihyviksi.

”Näin Asfalttisoturin mustavalkoisena ja ajattelin vain ”voi herranjumala!” Leffan kontrasti oli munakkaan korkealla ja se oli todella voimakas kokemus”, Miller hehkuttaa.

Ja jotta tuleva mustavalkoversio olisi vielä erikoisempi, niin Miller halusi sen soundtrackista aivan erilaisen. Sen voi katsoa myös pelkästään Junkie XL:n luomalla musiikkiraidalla.

Alla Renn Brownin editoima Fury Roadin mustavalkotraileri.

YouTube video

Toivottavasti tämä erikoisversio päätyy myös Suomeen asti.

Lähde: Cinema Blend

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut