HBO Maxiin lisätyssä loistoleffassa palaa pinna monta kertaa – oli jäädä tekemättä kunnes päätähti törmäsi kässäriin

IMDb-arvosana on 7,6.

HBO Maxissa on nyt elokuva Rankka päivä (1993).

Moottoritiet ruuhkautuvat. Kaupunkielämä on vaaroja täynnä. Asiakas on harvoin oikeassa kaupoissa ja ravintoloissa. Suurkaupungin paineet saavat kenet tahansa suuttumaan. Mutta Bill Foster on enemmän kuin suuttunut. Bill Foster haluaa päästä tasoihin. ”Minä lähden kotiin”, Foster sanoo, kun hän hylkää autonsa keskelle ruuhkaa vuoden kuumimpana päivänä. Foster päätyy keskelle urbaania painajaista, joka on vuoroin absurdin hauskaa ja vuoroin järkyttävän väkivaltaista.

Ohjaajana toimii Joel Schumacher. Pääosissa nähdään Michael Douglas, Robert Duvall, Barbara Hershey, Rachel Ticotin sekä Tuesday Weld.

Rooli on Douglasin oma suosikki, ja roolisuoritusta piti aikoinaan poikansa parhaana myös Kirk Douglas. Elokuva oli jäädä tekemättä, sillä Ebbe Roe Smithin käsikirjoitus tyrmättiin jokaisessa Hollywood-studiossa. Leffan tuottaja Arnold Kopelson päätyi harkitsemaan tv-elokuvan tekemistä käsikirjoituksesta, ja Douglas törmäsi onneksi käsikirjoitukseen. Hän piti sitä yhtenä parhaista, jonka on lukenut. Alla traileri.

Lue myös: Hollywood-tähti Ben Affleck myönsi varkauden – ”Halusin ottaa ne kaikki” – Episodi.fi

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut