Hiekkamadot imaisivat kilpailun – Dyyni: Osa kaksi pisti lippukassat sekaisin USA:ssa

Mahtavia uutisia niin sanotun kovan scifin ystäville. Myös filosofisemmalla ja vaikeammin lähestyttävällä scifillä voi menestyä.

2.3.2024 20:59

Piristäviä uutisia Yhdysvaltojen lippukassoilta. Denis Villeneuven scifijärkäle Dyyni: Osa kaksi on avannut kunnon numeroilla.

USA:ssahan on ollut melko hiljaista koko alkuvuoden, joten kunnon piristysruisketta on kaivattu.

Dyyni: Osa kaksi nappasi 32,1 miljoonaa dollaria ensi-iltana. Summaan on ynnätty myös ennakot.

Dyyni on noussut jo nyt alkuvuoden ykkösleffaksi mitä tulee ensi-iltatuloksiin.

Asiantuntijat veikkailevat leffan tienaavan viikonlopun aikana 70-80 miljoonaa dollaria, mutta tällainen ennakkosumma vihjailee jopa yli 80 miljoonan avaukseen.

Somessa puhuttiin, että Dyynin 70 mm:n Imax-näytökset on myyty loppuun pitkälle ajalle. Ihmiset haluavat nähdä elokuvan aitona kinemaattisena kokemuksena.

Dyyni: Osa kaksi on ollut sekä kriitikko- että yleisömenestys. Rotten Tomatoesin tuoreusarvo on 94 prosenttia huimalla 8,5/10 keskiarvolla. Katsojien tuoreusarvo on 95 prosenttia 4,7/5 keskiarvolla.

Episodi antoi elokuvalle viisi tähteä.

”Elokuva toimii oivallisesti jokaisella osa-alueellaan. Sen visuaaliset meriitit ovat ensiluokkaiset ja lähes jokaista kankaalle heijastuvaa kuvaa – niin kullanhohtoisia hiekkadyynimaisemia, uhkaavan mustavalkoisia Harkonnen-kohtauksia kuin tunteikkaita kasvo-otoksiakin – jää jatkuvasti ihailemaan haltioituneena.”

Dyyni: Osa kaksi pyörii parhaillaan teattereissa. Alla traileri.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia