Illalla tv:ssä: 007-elokuva jossa Sean Connery joutui pelkäämään aidosti – erikoisuutena pääpahis ja 007 eivät kohtaa kertaakaan

IMDb-arvosana on 7,0.

15.6.2024 05:30

Illalla esitetään televisiosta James Bond -seikkailu Pallosalama (1965).

James Bondin (Sean Connery) neljännessä valkokangasseikkailussa hän joutuu taas kerran pahamaineisen rikollisjärjestö Spectren juonittelujen kohteeksi. Ökyroisto Emilio Largo (Adolfo Celi) on varastanut kaksi ydinpommia, joilla hän uhkailee tuhoavansa kaksi suurkaupunkia.

Bond seuraa mestaririkollisia Bahaman paratiisimaisemiin, missä heidän välinsä selvitetään näyttävissä, vedenalaisissa toimintakohtauksissa. Armoton Fiona Volpe (Luciana Palluzzi) on prototyyppi tuleville Bond-elokuvien rikollisnaisille. Elokuvan tunnuskappaleen tulkitsee Tom Jones.

Hui! Hai!

Erikoisena yksityiskohtana elokuvan superpahis vetelee naruja kulisseista, eikä Bond tapaa häntä lainkaan. Kyseessä on tietysti monista Bond-elokuvista tuttu Ernst Stavro Blofeld. Voit katsoa täältä listan elokuvista, joissa sankari ja pahis eivät niin ikään kohtaa.

Pallosalamassa on kohtaus, jossa Bond on haiden kanssa tekemisissä. Conneryn suojana oli läpinäkyvät paneelit, mutta hait pystyivät uimaan niiden yli – ja näin kävikin. Ainakin Largon kartanon uima-altaassa nähtävässä kohtauksessa on hetkiä, joissa Connery reagoi aidolla pelolla haita kohtaan. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 15.6.2024 klo 21.00, Nelonen

Lue myös: Natalie Portman on nyt 43-vuotias – tältä petollisen miehen uhriksi joutunut tähti näyttää nyt – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia