Illalla tv:ssä: Kuuma autouutuus lähtee varkaiden matkaan

Paskimmat olosuhteet löytyvät tunnetusti Suomesta.

15.4.2024 22:00

Cybertruckin pikkusiskolta näyttävä menopeli kiitää Pohjois-Suomen lumisissa maisemissa. Sähköisen tulokkaan tie katkeaa yllättäen porolauman eteen. Kyseessä on uskomaton väijytysoperaatio, jossa kaikki muut paikalla olijat paitsi porot ottavat osumaa. Sen myötä salamyhkäinen huippuajoneuvo katoaa lumihelvetin keskelle, eikä auton valmistajan kotimaisemissa valtameren tuolla puolen olla asiasta ollenkaan ilahtuneita.

Elisa Viihteen alkuperäissarja Ivalo lisää kolmannella tuotantokaudellaan kierroksia siinä määrin, että sarjan tapahtumien uskottavuuden voi katsoa olevan vaarassa. Pieniä eivät Pohjois-Suomen poliisissa työskentelevän Nina Kautsalon (Iina Kuustonen) tutkimat rikokset ole aiemmillakaan kausilla olleet, mutta tällä kertaa pyörät sutivat vauhtikiidossa enemmän kuin ennen. Tämä näkyy myös osassa näyttelijäntöitä – esim. Kuustonen, Kari Hietalahti ja Mikko Leppilampi sekä muutamat muut sarjan vakiokasvot pystyvät pitämään ylilyönnit kurissa, mutta osa sivuhahmojen näyttelijöistä vaikuttaa kytkeneen aivan väärän vaihteen silmään.

Kansainvälisen autoteollisuuden testikentäksi paskimmiksi luonnehdittujen olosuhteidensa ansiosta valikoitunut Ivalo on parhaimmillaan esitellessään tuttujen hahmojen elämän uudempaa vaihetta. Sarja osuu tällä kaudella myös tuskallisen ajankohtaisen ja kipeän aiheen pariin. Sen sivujuonessa seurataan väkivaltaisen isän teini-ikäisen pojan liukumista kohti äärimmäistä ratkaisua. Vakavasta aiheesta huolimatta Ivalon nietoksilla elää kuitenkin myös toivo siitä, että kaikkea ei ole menetetty.

 

Ivalo, kolmannen kauden jaksot Nelosella maanantaisin ja tiistaisin alkaen 15.4.24 klo 22.40 (huom: eri päivinä eri kellonajat) ja kaikki jaksot Ruutu-palvelussa.

Lisää luettavaa