Illalla tv:ssä: Scifi-leffassa nähdään tunnettu Paul Newmanin kaljakommentti – mielenkiintoinen juoni ei pääse ihan maaliin saakka

IMDb-arvosana on 7,0.

2.2.2023 15:03

Illalla esitetään televisiosta scifi-leffa Kohtalon valvojat (2011).

Matt Damon esittää elokuvassa nuorta kongressiedustajaa, joka ajautuu rakastettunsa kanssa keskelle outoja tapahtumia. Poliitikko David (Damon) ja tanssija Elise (Emily Blunt) joutuvat salaperäisen järjestön takaa-ajamiksi Davidin ryhtyessä uhmaamaan kohtaloaan.

Leffassa olisi ehkä ollut potentiaalia parempaankin – sen verran mielenkiintoinen lähtökohta siinä on. Ikävä kyllä leffa ei ihan lunasta odotuksia. Hyvää viihdettä se joka tapauksessa on.

Episodin arvostelussa elokuvalle annettiin kaksi tähteä:

Kohtalon valvojat tuo mieleen vuoden 2004 tieteisfantasian Unohdetut (The Forgotten). Myös siinä tavallinen ihminen joutuu vedetyksi uskomattomaan mysteeriin, joka kiehtovuudestaan huolimatta menee liian kimurantiksi, jotta sen langanpäitä pystyttäisiin lopulta mitenkään solmimaan yhteen katsojaa tyydyttävästi.

Vertailussa Julianne Mooren tähdittämään Unohdetut-fantasiaan Kohtalon valvojat vetää lyhyemmän korren. Suurin ongelma on jälleen kaiken takaa paljastuva salaperäinen voima, joka ei ole niin vaikuttava kuin kaikki pohjustus vaatisi vaan ainoastaan tahattomasti huvittava. Kohtalon valvojat hylkää Philip K. Dickin alkuteoksen vainoharhaisen tunnelman, ja korvaa maailmaa kulisseissa pyörittävän voiman tumpuloivilla toimintapahiksilla, jotka kompuroivat omiin vaihtoehtoisiin Suunnitelmiinsa niin, että on ihme ettei maailma ole tuhoutunut aikapäiviä sitten.”

Eräässä kohtauksessa nähdään myös kyltti, jossa lukee ”24 tuntia päivässä, 24 tölkkiä pakkauksessa. Sattumaa? Enpä usko.”  Lentävän lauseen teki aikoinaan kuuluisaksi Hollywood-tähti Paul Newman. Alla traileri.

  • To 02.02.2023 klo 22.00, TV5
  • Ma 06.02.2023 klo 00.10, TV5

Lue myös: Mies ei saanut massiivisen peniksensä vuoksi työpaikkaa – syynä ”sopimaton käytös” – Episodi.fi

Lisää luettavaa