Illalla tv:ssä: Sotaelokuvassa ollaan erittäin kiivaan tulitaistelun keskellä – pohjautuu tositapahtumiin Afganistanissa

IMDb-arvosana on 6,8.

10.7.2024 06:00

Illan tv-viihteessä on sotaelokuva The Outpost (2020). Syystä tai toisesta elokuvan näyttelijöinä on paljon kuuluisuuksien jälkikasvua.

Elokuva on tehty CNN-kirjeenvaihtaja Jake Tapperin kirjan pohjalta, joka kertoo vuoden 2009 tositapahtumista Afganistanissa. Yhdysvaltalainen sotilastukikohta joutuu hyökkäyksen kohteeksi, ja sotilaat käyvät tulitaistelua satojen taleban-taistelijoiden kanssa. Kyseessä on maailman vaarallisin etuvartio, Outpost Keaton.

Paikan oli aluksi tarkoitus toimia keskuksena paikallisia yhteisöhankkeita silmällä pitäen. Sen sijainti jyrkän laakson pohjalla teki siitä kuitenkin houkuttelevan hyökkäyskohteen.

Näyttelijöinä Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, Ernest Cavazos, Taylor John Smith, Cory Hardrict, Milo Gibson, Bobby Lockwood sekä Jacob Scipio. Ohjauksesta vastaa Rod Lurie.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

The Outpost on realistisimpia sotaelokuvia, joita on vuosikausiin tehty. Se on rehellinen kuvaus sodan raakuudesta ja sotilaallisesta urheudesta. Sankarit syntyvät paineen alla, pakon edessä, kun ylivoimainen vihollisarmeija kolkuttaa porteilla.”

Scott Eastwood (Clint Eastwood), Milo Gibson (Mel Gibson) ja James Jagger (Mick Jagger) ovat kaikki kuuluisuuksien poikia. Listaa täydentää Will Attenborough, joka on kuuluisan ohjaaja-näyttelijä Richard Attenboroughin pojanpoika sekä Scott Alda Coffey, joka on näyttelijä Alan Aldan pojanpoika.

Mainittakoon, että useita elokuvan sotilaita näyttelevät Keatingissä oikeasti palvelleet sotilaat. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • ke 10.07. klo 23.10 – 01.30, MTV Sub

Lue myös: Tissiretusoinnin kohteeksi joutunut Rosamund Pike täytti 45 – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa