Illalla tv:ssä: Superviihdyttävä elokuva on huijarirainojen aatelia – Steven Spielberg epäröi tarjota roolia Tom Hanksille

IMDb-arvosana 8,1.

5.3.2024 10:05

Illan tv-tarjonnasta voi poimia viihdykkeeksi elokuvan Ota kiinni jos saat (2002).

Elokuva perustuu Frank Abagnalen elämään. Hän hairahtui rikosten ja huijausten polulle jo teininä, mutta elämä kääntyikin myöhemmin yllättävälle raiteelle. Abagnale on kertonut elokuvasta noin 80 prosenttia olevan totta – ja tähän tietoon kannattaa tietenkin suhtautua varauksella.

Varmana erona todellisuuteen – Tom Hanksin esittämää Carl Hanrattya ei ollut olemassa. Abagnalea jahdannut agentti oli nimeltään Joe Shea, joka toimi inspiraationa Hanrattyn hahmolle. Frank ei myöskään soittanut jouluisin kenellekään FBI-agentille.

Lisäksi Leonardo DiCaprion esittämän Frank Abagnalen isä esitetään elokuvassa huijarina, mutta hän oli todellisuudessa hyvin rehellinen mies. Frank huijasi ensimmäisenä omaa isäänsä, ennen kuin siirtyi muihin ihmisiin.

Erikoisena lisätriviana mainittakoon, että elokuvassa kaikki tiet ovat märkiä – vaikka aurinko paistaisi. Tämä johtuu siitä, että elokuvaajat pitävät siitä miltä märät tiet näyttävät kamerassa.

Tuotantoprosessista voisi mainita myös ohjaaja Steven Spielbergin epäröinnin ehdottaa Tom Hanksille roolia elokuvassa. Spielberg arveli, ettei Hanks haluaisi sivuroolia, koska oli jo suuri tähti. Hanks korjasi Spielbergin ajatukset, ja sanoi hyvän roolin olevan hyvä rooli sen koosta riippumatta.

Elokuva on myös Netflixissä ja Ruutu Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ti 05.03.2024 klo 23.00, STAR Channel
  • La 09.03.2024 klo 00.20, STAR Channel

Lue myös: Hayden Christensenin mielestä Anakinin roolin saaminen oli mahdotonta – ehdolla oli todellinen supertähti – Episodi.fi

Lisää luettavaa