Illalla tv:ssä: Toiseen todellisuuteen vievä scifi-elokuva – neljän tähden leffa tarjoaa loistavaa viihdettä

IMDb-arvosana on 7,4.

Illalla esitetään televisiosta elokuva Ready Player One (2018).

Vuonna 2045 maailma on ajautumassa romahdukseen. Ihmiset ovat löytäneet lohtua OASISista, erikoislaatuisen James Hallidayn kehittämästä virtuaalitodellisuusverkosta. Kun James Halliday kuolee, hänen omaisuutensa perii se, joka ensimmäisenä löytää verkosta sinne piilotetun pääsiäismunan. Kiivas, maailmanlaajuinen kilpailu alkaa ja nuori Wade Watts liittyy mukaan. Steven Spielbergin ohjaama elokuva perustuu Ernest Clinen samannimiseen romaaniin.

Ohjaajana Steven Spielberg. Pääosissa on Ben Mendelsohn, Hannah John-Kamen, Lena Waithe, Mark Rylance, Olivia Cooke sekä Tye Sheridan.

Episodin arvostelussa elokuva sai neljä tähteä:

”Yksilö vastaan korporaatio -asetelma on ärsyttävän kulunut. Myös itkuvirsi oikean todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden välisestä hankauksesta kyllästyttää. Myönteistä sen sijaan on, että pelaajastereotyyppejä rikotaan; Oasiksessa pyörivät kaikenlaiset tyypit pikkupojista perheenäiteihin. Avatarinsa kautta he voivat olla virtuaaliuniversumissa mitä vain. Elokuvassa tätä vapautta toteutetaan valitettavan usein vain siistimmillä hiuksilla ja ninjakerrastoilla, mutta muutama ilahduttava poikkeuskin nähdään.

Steven Spielberg on muotoillut Ready Player Onesta todella näyttävän, visuaalisen ja vetävän seikkailun. Spielberg tekee kaikesta ison näköistä ja oloista. Samalla on hiukan huvittavaakin, että virtuaalimaailmaan sijoittuvat kohtaukset tuntuvat usein paljon uskottavammilta ja kiinnostavammilta kuin elokuvan fyysisen todellisuuden tapahtumat. Ready Player Onen pelimaailma on kiistattoman komea ja yksityiskohtainen. Rohkeimmat voisivat puhua 2010-luvun Tronista.”

Alla traileri. Tulevat lähetykset:

  • La 25.06.2022 klo 22.35, MTV3

YouTube video

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut