Käsikirjoittaja kertoo: näin Stephen Kingin mullistava teos saatiin vihdoin tekeille

Luther

Fanien kuumeisesti odottama, Stephen Kingin Musta torni -kirjasarjaan perustuva elokuva on vihdoin menossa tuotantoon.

Projektin matka tähän pisteeseen on kuitenkin ollut pitkä: Star Wars -ohjaaja J.J. Abrams aloitti ensimmäisen elokuvan tarinan kehittelyn jo vuonna 2007, jonka jälkeen Musta torni on sekä kaatunut että noussut useita kertoja.

Käsikirjoittaja Akiva Goldsman (Kaunis mieli, Da Vinci -koodi) on nyt Cinema Blendin haastattelussa kertonut, miten torni saatiin ylös tuotantohelvetistä.

”Uskon vahvasti siihen, että laadukkaat tuotteet löytävät tiensä. Musta torni on mielestäni niin mullistava niin monelle meistä, sitä kohtaan oli niin paljon rakkautta ja niin moni ei halunnut luovuttaa sen suhteen.”

Vuodesta 2010 Mustan tornin parissa työskennelleen Goldsmanin mukaan projekti nousikin kuopasta sen takia, että niin moni halusi vain yksinkertaisesti nähdä sen valkokankaalla.

”… Se on vaikuttanut niin epätodennäköiseltä, se on vaikuttanut lähes mahdottomalta, ei vain kerran, vaan monta kertaa. Vene ei ehkä ole vielä vesillä, mutta ainakin olemme rikkoneen samppanjapullon sen kylkeen, ja olen onnellinen siitä”, Goldsman kertoo nyt tuntemuksistaan.

Musta torni -elokuvan pääosissa nähdään Idris Elba, Matthew McConaughey ja Abbey Lee. Elokuvan ensi-illaksi on kaavailtu tammikuuta 2017.

(Episodi/ML)

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut