Kokaiinin käytön lopettanut Demi Moore täytti 61 vuotta – tältä timmikuntoinen tähti näyttää nykyään

Elämän varhaisiin vaiheisiin kuului huonoja hetkiä.

14.11.2023 15:11

Hollywood-näyttelijä Demi Mooren ura kattaa jo viisi eri vuosikymmentä. Hän täytti 11. marraskuuta 61 vuotta.

Mooresta tuli teini-ikäisenä Elite Modelsin malli, ja pian hän alkoi harjoitella myös näyttelemistä. Hän saikin ensimmäisen elokuvaroolinsa jo 19-vuotiaana. Samana vuonna 1982 hän aloitti myös pitkäaikaisen pestinsä suositussa sairaalasarjassa General Hospital.

Moore sarjassa General Hospital.

Mooren nuoruus ja uran alku ei ollut ihan ruusuilla tanssimista. Hänen vanhempansa toivat elämään epävakautta jatkuvilla muutoilla, riidoilla, väkivallalla ja alkoholismilla, ja lopulta hänen isäpuolensa teki itsemurhan.

Moore puolestaan lopetti koulunkäynnin 16-vuotiaana ja meni naimisiin rokkari Freddy Mooren kanssa. Avioliitto kesti neljä vuotta.

Moorella oli omatkin ongelmansa päihteiden kanssa. Heti General Hospital -pestin saatuaan hän alkoi käyttää rahojaan juhlimiseen ja kokaiiniin. Se kesti kolme vuotta, kunnes ohjaaja Joel Schumacher uhkasi erottaa hänet elokuvasta Treffit Elmossa (1985), kun hän saapui kuvauksiin huumeiden vaikutuksen alaisena. Myöhemminkin hänellä on ollut vaikeuksia päihteiden kanssa, mutta nykyisin hän on päässyt niistä yli.

Treffit Elmossa (1985).

Tähti koki kirkkaimmat parrasvalot 80- ja 90-luvuilla, kun hänet nähtiin monissa ison budjetin elokuvissa. Perheessä oli tuolloin myös toinen supertähti, sillä hän oli naimisissa vastikään uransa lopettaneen Bruce Willisin kanssa.

Heillä on ollut eronkin jälkeen hyvät välit, ja he viettivät paljon aikaa yhdessä esimerkiksi koronapandemian aikana. Nykyisin Willis sairastaa otsalohkodementiaa, joka rajoittanee jonkin verran heidän kanssakäymistään.

Ghost – näkymätön rakkaus (1990).

Mainitsemisen ansaitsevia elokuvia Moorelta ovat ainakin aiemmin mainittu kassamenestys Treffit Elmossa (1985), näyttelijän suosiota edelleen kasvattanut Muuten – se viimeöinen (1986), Patrick Swayzen kanssa tehty koskettava elokuva Ghost – näkymätön rakkaus (1990) sekä Tom Cruisen vastanäyttelijänä tehty Kunnian miehiä (1992).

Maininnan arvoinen on myös elokuva Striptease (1996), joka teki Mooresta Hollywoodin parhaiten palkatun naisen. Elokuva tosin myös vahingoitti Mooren uraa, ja hän sai lytätystä roolisuorituksestaan Golden Raspberry -palkinnon.

Striptease (1996).

Alla listattuna muutamia triviatietoja Demi Mooresta

Oli kuolla kokaiinin yliannostukseen.

Oli aikoinaan kihloissa Emilio Estevezin kanssa.

Oli yksi kolmesta finalistista Flashdance-elokuvan (1983) pääosanäyttelijäksi. Kukaan ei osannut valita heidän väliltään, joten noin 50 miehen ryhmä tuotiin huoneeseen, heille näytettiin kolme koe-esiintymisnauhaa, ja heiltä kysyttiin kenen kanssa he haluaisivat eniten sänkyyn. Jennifer Beals voitti ylivoimaisesti.

Ensimmäinen näyttelijätär, joka on saanut vähintään 10 miljoonan dollarin palkan elokuvasta.

Strippasi Late Show with David Letterman -ohjelmassa. Hän halusi väitetysti kumota huhut, joiden mukaan hän olisi liian lihava elokuvaan Striptease (1996).

Moorelta on seuraavaksi tulossa kauhuelokuva nimeltään The Substance. Siinä nähdään myös edesmennyt näyttelijä Ray Liotta. Alla Mooren jakamia Instagram-julkaisuja.

Lue myös: Muistatko Mad Menin lapsinäyttelijä Kiernan Shipkan, 24? Tältä aikuiseksi kasvanut kaunotar näyttää nyt – Episodi.fi

Kaikki syntymäpäiväjutut täällä: syntymäpäivä -aiheiset jutut – Episodi.fi

Lähde: WomensRecovery, IMDb, Wikipedia, Breaking News, Looper

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia