Kotimainen suosikkisarja päättyy – Kolmas ja viimeinen kausi julkaistaan helmikuussa

Erottamattomat ystävykset palaavat vielä kerran.

20.1.2022 12:15

Kansan suursuosikki Justimus esittää: Duo palaa kehiin kolmannella ja nyt myös viimeisellä tuotantokaudellaan.

Tällä kaudella erottamattomat ystävykset, Samu ja Joona, tekevät paluun – vielä viimeisen kerran. Samu on jämähtänyt Pirneksen hikiseen työmaakoppiin ja Joona aloittelee uraansa koodaajanerona Helsingissä.

Riuduttava ikävä saa Samun kuitenkin riuhtaisemaan itsensä kotiseudulta, ajamaan 500 kilometriä mopolla etelään ja yllyttämään Joonan toteuttamaan kaverusten ikiaikaisen haaveen pelikaupan perustamisesta. Kaikki ei tietenkään suju poikien suuruudenhullujen suunnitelmien mukaan, ja luvassa on tuttuun tyyliin vauhtia ja vaaratilanteita, ruumiita ja räjähdyksiä.

Justimus-kolmikko on sarjaan ja sen antamiin eväisiin tyytyväinen.

”Duo-sarja oli meidän ensimmäinen täysmittainen komediasarja, ja sen lisäksi, että sen tekeminen oli sairaan hauskaa, se oli myös tärkeä steppi ylöspäin meidän uralla. Kolme kautta kestänyt projekti opetti meille äärettömän paljon komediasarjan käsikirjoittamisesta ja kasvatti meitä monin tavoin koomikkoina”, tekijät kertovat tiedotteessa.

Tulevaisuudessa siintävät jo uudet suunnitelmat, mutta sarja on ollut Justimukselle tärkeä.

”Duo jätetään taakse osittain haikein fiiliksin, mutta meistä tuntuu, että on aika keksiä jotain uutta. Ollaan kirjoitettu nyt kolme vuotta lukioikäisiä hahmoja, ja seuraavassa projektissa on ainakin suunnitelmissa siirtyä koulumaailmasta eteenpäin muihin aiheisiin. Todennäköisesti edessä on uuden komediasarjan luominen, ja aikeissa on myös palata sketsien tekemisen pariin. Leffakin on haaveissa!” Justimukset kaavailevat.

Sarjan tuottaja Sasu Norhomaa kiittää Justimuksen aitoutta ja lupailee vauhdikasta jatkoa: “Duo-saga saa nyt arvoisensa päätöksen, mutta Justimuksen tarina jatkuu tulevaisuudessa vielä vauhdikkaammin ja isommin tulevaisuudessa. Aika näyttää, mitä sieltä tulee.”

Justimus on myös suosittu YouTube-esiintyjä ja he ovat esiintyneet myös kaikilla Kummeli esittää: Kontio & Parmas -sarjan tuotantokausilla ja ovat mukana uudessa Kummeli esittää: Kontio & Parmas -elokuvassa, joka tulee teattereihin tänä vuonna.

Justimus esittää: Duo -sarjan uusi kausi julkaistaan Yle Areenassa 11.2.2022.

Lisää luettavaa