Tämä on miljoonien leffafanien mielestä maailman paras elokuva – Nyt se esitetään televisiossa ties kuinka monennen kerran

Mikä on maailman paras elokuva? Citizen Kane? Vertigo? Kummisetä?

12.8.2022 06:30

Jos Internet Movie Databasen reilua kahta miljoonaa äänestäjää on uskominen, niin maailman paras elokuva on Frank Darabontin ohjaama The Shawshank Redemption, joka tunnetaan hieman hassulla suomenkielisellä nimellä Rita Hayworth – avain pakoon.

Elokuva on esitetty viime vuosina useita kertoja televisiossa, mutta kyllähän sen kelpaa katsoa uudestaankin.

Stephen Kingin pienoisromaaniin perustuva vuoden 1994 elokuva kertoo nuoresta pankkiirista, joka tuomitaan Shawshankin vankilaan vaimonsa ja tämän rakastajan murhasta.

King-filmatisointeihin sittemmin erikoistuneen Frank Darabontin (Vihreä maili, The Mist – Usva) ohjaaman elokuvan pääosia esittävät Tim Robbins ja Morgan Freeman.

Voit tänään tarkistaa, onko kaksi miljoonaa IMDb:n käyttäjää väärässä, sillä tämä Stephen Kingin vankilatarinan filmatisointi vuodelta 1994 tulee illalla televisiosta.

The Shawshank Redemption on esitetty monta kertaa ennenkin, mutta se kestää useammankin katsomisen. Se esitetään MTV3-kanavalla perjantaina 12.08.2022 klo 22.35.

Elokuva kuuluu myös HBO Maxin valikoimiin. Katso alta kohtaus elokuvasta.

Lisää luettavaa