Muistatko Dallasin Linda Grayn eli Sue Ellenin? Tältä nuorekas Starfield-tähti, 83, näyttää nykyään

Sai aikoinaan potkut Dallasista, mutta Larry Hagman eli J.R. pelasti tilanteen.

13.9.2023 05:30

Dallas-sarjassa aikoinaan näytellyt, ja kenties lähes koko maailmassa tuolloin tunnettu Linda Gray täytti 12. syyskuuta 83 vuotta. Hänen roolihahmonsa nimi sarjassa oli Sue Ellen.

Dallas oli yhdysvaltalainen saippuaooppera, joka esitettiin CBS:llä 2. huhtikuuta 1978 ja 3. toukokuuta 1991 välisenä aikana. Suomessakin sarja nautti supersuosiota.

Sarja kertoo varakkaasta ja riitaisasta Ewingien perheestä, joka omistaa riippumattoman öljy-yhtiön Ewing Oilin ja karjaa. Sarja keskittyi alun perin Bobby Ewingin ja Pamela Barnesin avioliittoon, joiden perheet olivat vannottuja vihollisia.

Larry Hagman näytteli J.R. Ewingiä.

Sarjan edetessä Bobbyn vanhemmasta veljestä, öljypohatta J.R. Ewingistä, Sue Ellenin aviomiehestä, tuli sarjan kiinnostavin hahmo, ja sarja tunnettiin tämän keplotteluista ja likaisesta pelistä.

J.R. ei ollut hyvä aviomies, ja se ajoi Sue Ellenin alkoholin pariin. Linda Gray näytteli kärsivän roolinsa loistavasti, ja hän sai roolistaan kaksi Golden Globe -palkintoa.

Sue Ellen J.R:n Mercedeksen ratissa.

Dallasista hän lähti vuonna 1989, jonka jälkeen hän näytteli Sylvester Stallonen kanssa vuoden 1991 elokuvassa Oscar. Vuodesta 1994 vuoteen 1995 hän oli puolestaan pääroolissa sarjassa Models Inc. Sue Ellenin rooliin hän palasi tv-elokuvissa Dallas: J.R. Returns (1996) ja Dallas: War of the Ewings (1998). Lisäksi hän oli mukana sarjan uudelleenlämmittelyssä vuosina 2012–2014.

Uudelleenlämmitelty Dallas ei menestynyt, jonka jälkeen Gray lähti teatterilavoille, ja hän näytteli ainakin Lontoossa tuotannossa Cinderella. Vuonna 2016 hän liittyi brittiläiseen tv-sarjaan Hollyoaks, jossa hän näytteli Tabitha Maxwell-Brownin roolin.

Vuonna 2017 hän puolestaan oli mukana Amazon Studiosin sarjassa Hand of God, jossa nähtiin myös Ron Perlman ja Dana Delany. Kaksi kautta kestänyt sarja kertoi korruptoituneesta tuomarista, joka päätyy vaarallisen kultin jäseneksi.

Hän on paiskinut töitä vielä myöhemminkin sekä tv- että elokuvarooleissa, viimeksi ääniroolissa sarjassa Tara Tremendous vuonna 2022. Hän teki ääniroolin myös uudessa, supersuositussa pelissä Starfield. Hänellä on siinä Rebecca Armisteadin rooli. Tulevia projekteja hänellä ei ole ainakaan tällä hetkellä listattuna IMDb:ssä.

Alla listattuna muutamia triviatietoja Linda Graysta

Hänet erotettiin Dallasin kahdeksannella kaudella, koska hän halusi ohjata muutamia jaksoja sarjasta. Hän sai pitää työnsä, sillä Larry Hagman uhkasi lähteä sarjasta protestina, jos Gray saa potkut.

Hänen jalkojaan käytettiin Miehuuskoe (1967) -elokuvan kuuluisassa julisteessa. Gray sai pestin valokuvaajaystävänsä kautta, ja hänelle maksettiin jalkamallina olemisesta tiettävästi 20 dollaria.

Oli parhaita ystäviä Larry Hagmanin kanssa vuodesta 1977 hänen kuolemaansa saakka vuonna 2012.

Alla kuva ja video Linda Graysta. Molemmat ovat vuodelta 2022.

Lue myös: Fast-tähti Paul Walker täyttäisi tänään 50 vuotta – vaikeasti hallittava auto ja ystävän kaahaus koituivat kohtaloksi – Episodi.fi

Lähde: Wikipedia, Wikipedia, IMDb

Lisää luettavaa