Muistatko Gilmoren tytöt -sarjan tyttären Alexis Bledelin? Tältä 42 vuotta täyttänyt tähti näyttää nykyään

Oppi puhumaan englantia vasta koulussa.

17.9.2023 13:55

Näyttelijä Alexis Bledel täytti 16. syyskuuta 42 vuotta. Hänet muistetaan ehkä parhaiten sarjasta Gilmoren tytöt, jota katseltiin aikoinaan ahkerasti Suomessakin. Sarjaa tehtiin vuosina 2000-2007, ja Bledel näytteli siinä Lauren Grahamin hahmon tytärtä Rory Gilmorea. Sarjalle oli tunnusomaista nopea vuoropuhelu, joka joko ihastutti tai vihastutti.

Bledelillä oli myös toistuva rooli Mad Men -sarjassa, ja hän palasi Rory Gilmoren rooliin Netflixin minisarjassa Gilmore Girls: A Year in the Life (2016).

Bledel debytoi valkokankailla Disneyn elokuvasovituksessa Tuck Everlasting (2002), jonka jälkeen hän esiintyi elokuvissa Sin City (2005) ja Vastavalmistunut (2009). Lisäksi hän oli mukana elokuvassa The Sisterhood of the Traveling Pants (2005) ja sen vuoden 2008 jatko-osassa.

Alexis Bledel ja Lauren Graham sarjassa Gilmoren tytöt.

Bledel on viime vuosina ollut esillä erityisesti suositun ja kehutun The Handmaid’s Tale -sarjan kautta, jonka päätähti on Elisabeth Moss. Sarja on saamassa kuudennen kauden vuonna 2024.

Roolistaan Gilmoren tytöissä hän sai Satellite-, Teen Choice- ja Young Artist Awards -ehdokkuudet. Roolistaan ​​The Handmaids Tale -sarjasta hän on saanut neljä Primetime Emmy Award -ehdokkuutta, joista hän voitti yhden vuonna 2017.

Alla muutamia triviatietoja Alexis Bledlistä

Hänen äidinkielensä on espanja, ja hän oppi puhumaan englantia koulussa. Hänen isänsä on argentiinalainen ja äiti on syntynyt Phoenixissa, Yhdysvalloissa.

Hänen koe-esiintymisensä Gilmoren tytöt -sarjaan oli hänen ensimmäinen koe-esiintymisensä.

Hän vihaa kahvia, ja vaikka hänen hahmonsa Gilmoren tytöt -sarjassa nauttii sitä päivittäin, hän juo kohtauksissa kahvimukeista Coca-Colaa.

Tällä hetkellä hänellä on IMDb:ssä tuloillaan yksi elokuvaprojekti, joka on Sisterhood of the Traveling Pants 3.

Gilmoren tytöt on katsottavissa Netflixissä. Alla kuva ja muutaman vuoden vanha Bledelin haastattelu.

Lue myös: Muistatko vielä Jurassic Parkin pirtsakan pikkutytön? Tältä 44 vuotta täyttänyt Ariana Richards näyttää nyt – Episodi.fi

Celebrity Page / YouTube

Lähde: IMDb, Wikipedia, ComingSoon

Lisää luettavaa