Näin karmivilta näyttävät Taru sormusten herrasta -sarjan örkit – katso ensimmäiset kuvat

Uutuussarjan alkuun ei ole enää kuin pari kuukautta.

22.6.2022 17:30

Amazonin megatuotanto Taru sormusten herrasta: Valtasormukset saa ensi-iltansa 2. syyskuuta. Sarjasta on aiemmin julkaistu jo mukava määrä hahmojulisteita, mutta Keskimaan synkempiä asukkeja ei toistaiseksi ole vielä liiemmin esitelty. Nyt heitäkin päästään kuitenkin vihdoin näkemään paremmin, sillä studio julkaisi kasan virallisia kuvia sarjan örkeistä.

Terävähampaisia ja ruttunaamaisia örkkejä näyttää olevan mukana sarjan toiminnassa runsain mitoin. Ja ne näyttävät ensi katsomalta itse asiassa kovinkin karmaisevilta. Hahmojen erilaiset asut ja haarniskat ovat näyttäviä nekin.

Valtasormusten örkit on myös toteutettu suurimmalti osin maskeerauksen ja proteesien avulla, ei pelkillä tietokone-efekteillä, mikä tuo niihin lisää käsinkosketeltavaa uhkaavuutta. Olentojen luomisesta on vastannut pääasiassa Jamie Wilson, joka on työskennellyt tähän mennessä kaikkien liveaction Tolkien-projektien parissa. Häneltä löytyy siis ymmärrystä ja näkemystä vaativan luovaan pestiinsä.

”Käytimme paljon aikaa siihen, että pohdimme mitä Toisen Ajan örkkinä eläminen oikein tarkoittaa”, kertoo Lindsay Weber, yksi sarjan päätuottajista. Ennen TSH– ja Hobitti-elokuvien tarinoita örkit olivat miltei sukupuutossa ja ne vähäiset hajallaan elävät ryhmittymät, jotka olivat jäljellä, joutuivat taistelemaan jatkuvasti selviytymisensä puolesta.

”[Sarjan luotsaajille] oli tärkeää, että örkkejä kohdellaan omana kulttuurinaan ja että niiden maailmaa tutkiskellaan omana kokonaisuutenaan”, Weber jatkaa.

Katso esimakua tulevista Valtasormukset-sarjan örkkijoukoista alta ja valmistaudu sarjan tunnelmaan.

Lähde: IGN

Lisää luettavaa