Warner Brosin suunnitelmat muuttuvat nihkeän vastaanoton saaneen Batman v Supermanin takia

Batman v Superman: Dawn of Justice sai kaiken innostuneen odotuksen jälkeen todella surkeat kriittikkoarviot, ja lopulta myös elokuvafanit ovat äänestäneet lompakollaan, sillä elokuvan lipputuloissa on tapahtunut katastrofaalinen romahdus. Dawn of Justice on valumassa pohjalle, todella syvälle.

Warner Bros. onkin kovan paikan äärellä, sillä nyt Warnerin studiopomot joutuvat tekemään muutoksia karikolle suuntaavaan DC-universumiinsa. Nykyhollywoodin standardien mukaan blockbuster on vasta silloin menestynyt kunnolla, kun se on tienannut yli miljardi dollaria maailmanlaajuisesti.

The Hollywood Reporterin mukaan Warner Bros. aikoo tästä syystä väljentää elokuviensa julkaisutahtia, jotta studio voisi keskittyä ydinelokuvien laatuun jamenestykseen, jotta tulostavoitteet täyttyisivät. Tarkoittaako tämä sitten, että osa aiotuista DC:n elokuvista viivästyy tai on kokonaan peruttu? Emme vielä tiedä, mutta ainakin Warnerin tuottamia elokuvia emme enää näe yhtä paljon vuositasolla.

Warner Bros. edustaa vanhaa Hollywoodia. Heillä ei ole teemapuistoja kuten Disneyllä tai elektronisia härveleitä kuten Sonylla. Warner tekee elokuvia. Studio tekee lähestulkoon eniten elokuvia vuodessa. Viime vuonna Warner julkaisi ennätykselliset 21 elokuvaa ja silti heidän tuottonsa olivat 800 miljoonaa dollaria vähemmän kuin Universal Picturesilla.

Vuosi 2015 oli todellinen pettymys Warnerille. Studio julkaisi kalliita blockbustereita kuten Pan, Kamppailu merta vastaan ja Nouseva Jupiter, joista jokainen floppasi taloudelliseti. Nyt Batman v Superman on jatkamassa tätä kalliiden floppien sarjaa.

gal gadot

The Hollywood Reporterin mukaan Warnerin studiopomot olivat täysin järkyttyneitä Dawn of Justicen saamasta huonosta vastaanotosta. He olivat niin tyrmistyneitä, etteivät edes osanneet vastata elokuvan saamaan murskakritiikkiin. Studiopomot ilmoittavatkin nyt harkitsevansa Mad Max: Fury Road -ohjaaja George Millerin liittämistä Justice League -elokuvien tuottajaksi ja yleiseksi neuvonantajaksi. Millerhän oli jo puuhaamassa omaa Justice League -elokuvaa yhdeksän vuotta sitten, mutta aivan viime metreillä projekti vihellettiin poikki.

Piakkoin ensi-iltansa saava Suicide Squadikin pistettiin uusiksi jälkituotannossa, ja huhut kertovat mittavista uudelleenkuvauksista, joilla lisätään elokuvaan huumoria. Elokuvan trailerissa nähdyt hauskat kohtaukset olivat sisäpiiriläisten mukaan ainoat elokuvan humoristiset pätkät. Trailerista pidettiin erityisesti sen sisältämän huumorin takia.

Warner aikoo mitä luultavimmin keskittyä kolmeen pääsarjaansa: DC-universumiin, Legoon ja Harry Pottereihin. Jos tämän vuoden suurtuotannoista vielä joku muu floppaa, Warner joutuu luultavasti tiukentamaan vyötään entisestään. Batman ja Superman loivat suuret odotukset tulevalle Tarzanille, Suicide Squadille sekä Harry Potter -spinoffille, Fantastic Beastsille.

Lähde: Screen Crush

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut