Netflix paljasti, miten siellä aiotaan estää salasanojen lainaaminen

Estoja jaellaan näköjään melko reilulla kädellä.

1.2.2023 18:34

On jo jonkin aikaa uutisoitu siitä, kuinka Netflix aikoo estää salasanojen lainaamisen. Nyt suoratoistojätti on paljastanut, miten se toteutetaan.

– Kun haluat varmistaa katkeamattoman yhteyden Netflixiin, yhdistä esimerkiksi kotisi langattomaan verkkoon ja avaa Netflixin appi tai sivusto, jonka jälkeen sinun pitää katsoa jotain ohjelmaa kerran 31 päivässä. Näin sinulle luodaan luotettu laite [trusted device], josta voit katsoa Netflixiä.

Useampi ihminen voi käyttää yhtä tiliä, mutta heidän pitää olla samassa lokaatiossa, esimerkiksi kotona. Mutta mitä jos joku yrittää kirjautua tällaiselle yhteen paikkaan sidotulle tilille?

– Netflix ilmoittaa käyttäjälle, että hänen pitää vaihtaa omaan tiliinsä ja estää heidät Netflixistä kunnes he tekevät niin.

Eli jos aiot kirjautua Netflix-tilillesi esimerkiksi lomalta, niin se saattaa päättyä estetyksi.

Netflixillä on kuitenkin ratkaisu tähän: lomailijoiden pitää pyytää väliaikainen koodi esimerkiksi hotellin televisiota varten. Koodi toimii seitsemän päivän ajan.

Pystyykö käyttäjä pyytämään seitsemän päivän koodeja vaikka kuukaudeksi, mikäli on pitemmällä työmatkalla? Jaa-a, edes Netflix ei osaa vielä vastata tähän.

Netflix joutuneekin muokkaamaan estojaan vielä pitkään, koska eihän tämä tule toimimaan näin.

Lähde: Uproxx

Lisää luettavaa