Netflixillä on käsissään vuoden suurin hittisarja – Vastaavaa ilmiötä ei ole nähty pitkään aikaan

Onko tässä Netflixin suosituin sarja sitten vuoden 2022? Tilastojen mukaan näin on.

24.5.2024 12:40

Netflixiin saapui hiljattain uusi kausi suositusta sarjasta, joka on kerännyt eniten katsojia sitten Wednesdayn ensimmäisen kauden vuonna 2022.

Kyseessä on 1800-luvulle sijoittuvan Bridgerton-sarjan kolmas kausi, jonka ensimmäinen puolikas tuli katsottavaksi 13. toukokuuta. Netflixin Tudum-sivusto on julkaissut sarjan ensimmäisen viikon katsojaluvut, ja ne ovat varsin vaikuttavia.

Bridgertonin kolmannen kauden katseluun käytettiin 165,2 miljoonaa tuntia aikavälillä 13.–19. toukokuuta. Se on korkein ensimmäisen viikon katsojaluku sitten tammikuun 2024, kun julkaistiin viraalihitti Fool Me Once, joka keräsi ensimmäisellä viikolla 238 miljoonaa katselutuntia.

Bridgertonin kolmas kausi on kuitenkin vielä tätäkin parempi, kun otetaan huomioon, että nyt julkaistiin vain puolet kauden jaksoista. Se vastaa 45,1 miljoonaa katselua viikossa, mikä menee heittämällä ohi Fool Me Once -sarjan 37,1 miljoonan lukeman.

On palattava kauas taaksepäin jotta löytyisi sarja, joka päihitti selvästi Bridgertonin kolmannen kauden. Wednesdaytä katsottiin marraskuussa 2022 ensimmäisellä viikollaan uskomattomat 341,23 miljoonaa tuntia.

Netflix ei tuohon aikaan ilmoittanut katselukertoja, mutta ShortList-sivuston laskujen mukaan se vastaa noin 49,9 miljoonaa katselukertaa verrattuna Bridgertonin 45,1 miljoonaan.

Bridgertonin kolmas kausi ei ole kaukana kaikkien aikojen suosituimmasta englanninkielistä Netflix-tv-sarjasta. Kärkisijaa pitää hallussaan Wednesday.

Bridgertonin ensimmäinen kausi on Netflixin neljänneksi suosituin sarja tähän mennessä, kun taas toinen kausi on sijalla yhdeksän. Tätä menoa Bridgertonin kolmannella kaudella on hyvät mahdollisuudet porhaltaa ainakin edellisen kauden ohi.

Bridgertonin jokainen kausi nostaa keskiöönsä yhden pariskunnan, jonka romanssin kehittymistä päästään seuraamaan jaksojen aikana.  Tällä kertaa vuorossa on aiemmilta kausilta tuttujen Penelope Featheringtonin (Nicola Coughlan) ja Colin Bridgertonin (Luke Newton) vuoro .

Uuden kauden ensimmäinen puolikas koostuu neljästä jaksosta. Toiset neljä jaksoa päästään näkemään Netflixissä 13. kesäkuuta. Katso traileri alta.

Lisää luettavaa