Netflixissä julkaistu toimintaelokuvan jatko-osa on näyttävä mutta hengetön

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny

Netflixin moniin alkuperäistuotantoihin kuuluu myös Ang Leen Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme -elokuvan jatko-osa. Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny julkaistiin striimipalvelussa 26. helmikuuta.

Näyttelijäkaarti on vaihtunut lähes kokonaan, mutta Michelle Yeoh toistaa kuudentoista vuoden takaisen roolinsa kallisarvoisen miekan vartijana. Toista keskeistä roolia esittää länsimaissa melko tuntematon mutta Aasiassa supertähden asemaan noussut Donnie Yen.

Ohjauksesta vastaa Yuen Woo-ping, joka toimi alkuperäisessä elokuvassa koreografina. Matrix– ja Kill Bill -elokuvissakin työskennellyt koreografi on hongkongilaisen toimintaelokuvan veteraani, ja hän on ansioitunut myös ohjaajana, joten hän on luonteva valinta perinteitä kunnioittavan wuxia-elokuvan ruoriin.

Crouching Tiger, Hidden Dragon: Sword of Destiny tekeekin vaikutuksen fysiikan lakeja uhmaavilla toimintakohtauksillaan ja upeasti kuvatuilla maisemillaan. Harmi vain, että varsinainen tarina on ykkösosaan verrattuna hengetön.

Lisäksi tunnelmaa latistaa se, että vaikka elokuvassa puhutaan kiinaa, siinä on käytetty kömpelöä dubbausta. Kaiken lisäksi osa dialogista oli ainakin ensi-iltapäivänä jäänyt ilman tekstitystä.

Jussi Huhtala

Tähdet ★★★

Aiheeseen liittyvät jutut