Nyt ilmaiskatselussa: RoboCop-ohjaajan väkevä ja jännittävä sotaelokuva

IMDb 7,7!

28.2.2024 17:31

Eletään vuotta 1944 natsien miehittämissä Alankomaissa. Rachel Stein on juutalainen laulaja, joka pyrkii parinkymmenen muun ystävän kanssa vapauteen. He joutuvat kuitenkin SS-joukkojen väijytykseen Rachelin ollessa ainoa, joka onnistuu pakenemaan luoteja.

Rachel liittyy vastarintataistelijoiden joukkoon saaden tehtäväkseen SS-upseerin viettelemisen. Hän onnistuu hankkimaan töitä Gestapon päämajasta, mutta tilanne mutkistuu hänen rakastuessa kohteeseensa.

Black Book (Zwartboek, 2006) oli muun muassa RoboCop– (1987), Total Recall– (1990) ja Basic Instinct (1992) -elokuvista vastanneen Paul Verhoevenin ikuisuusprojekti, sillä hän kirjoitti sitä noin parinkymmenen vuoden ajan. Lopulta hän ymmärsi kollega Gerard Soetemanin kanssa, että toimiakseen elokuvan päähahmon tulee olla nainen. Tämän jälkeen he onnistuivat viimeistelemään käsikirjoituksen.

Lopputuloksena oli Alankomaiden kaikkien aikojen kallein, mutta myös yksi kansainvälisesti menestyneimmistä elokuvista. Se palkittiin lukuisilla alan pysteillä ja etenkin pääosaa näyttelevän Carice van Houtenin suoritusta ylistettiin. Ja aivan syystä.

Nyt tämän striimipalveluja vältelleen elokuvan voi katsoa ilmaiseksi. Rakuten TV tarjoaa elokuvan suomenkielisellä tekstityksellä ja 5.1-ääniraidalla. Varaa kuitenkin kunnolla aikaa, sillä kestoa leffalla on lähes kaksi ja puoli tuntia – ja siihen vielä pakolliset mainokset päälle.

Katso hieno, mutta ohjaajan tyylisesti myös rankka elokuvaelämys täältä.

Lisää luettavaa