Nyt Netflixissä: Katastrofielokuva sijoittuu Suomen lähelle – valtava maanjäristys aiheuttaa tuhoa

Päivitys 20.1.24 klo 11:32: Ennakkotietojen mukaan The Quaken piti tulla Netflixiin 19. tammikuuta mutta jostain syystä sitä ei vielä palvelussa näy. Pahoittelut.

19.1.2024 11:00

Netflixissä on nyt elokuva The Quake (2018). Se sijoittuu aikaan kolme vuotta elokuvan The Wave (2015) jälkeen. Metacritic antaa The Quakelle 70 pistettä sadasta.

Vuonna 1904 Osloa ravisteli maanjäristys, joka oli voimakkuudeltaan 5.4 magnitudia Richterin asteikolla. Maanjäristyksen keskus oli Oslon kohdalla, ja alueella havaitaan pienempiä maanjäristyksiä edelleen tänä päivänä.

Tarinan geologit eivät ole asiasta yksimielisiä, mutta monet tutkimukset osoittavat, että Oslon alueella on odotettavissa uusi merkittävä maanjäristys. Kukaan ei osaa sanoa tarkasti milloin.

Ohjaajana John Andreas Andersen. Näyttelijöinä Kristoffer Joner, Ane Dahl Torp, Jonas Hoff Oftebro, Edith Haagenrud-Sande sekä Kathrine Thorborg Johansen.

Episodi antoi elokuvalle arvostelussa neljä tähteä:

”Erittäin hyvä jatko-osa mutta myös erinomainen katastrofielokuva, joka tarjoaa koko rahan edestä juuri sitä mitä odottaakin.”

The Quake on myös Viaplayssa. Ensimmäinen osa  The Wave löytyy niin ikään Netflixistä, Prime Videosta ja Viaplaysta. Alla traileri.

Lue myös: Sharon Stonen elokuvaidealle naurettiin 90-luvulla – viime vuonna sillä tienattiin 1 446 000 000 dollaria – Episodi.fi

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia