Nyt Netflixissä: Luc Bessonin ohjaama toimintatrilleri vuodelta 2023 – elokuvaa varten tarvittiin 15 koirakouluttajaa

IMDb-arvosana on 6,8.

25.5.2024 09:30

Netflixin tarjonnassa on nyt elokuva Dogman (2023).

Poliisi pysäyttää pakettiauton pimeällä tiellä. Autossa on loukkaantunut, naiseksi pukeutunut mies ja lauma koiria. Miehen nimi on Douglas ja hän päätyy lopulta vankisairaalaan. Häntä tapaamaan saapuu psykiatri Evelyn, joka ryhtyy perkaamaan pyörätuolissa istuvan Douglasin mieltä päättääkseen, mitä hänelle tehtäisiin.

Keskustelujen aikana kohteliaan ulkokuoren alta paljastuu lopulta synkkä menneisyys, jonka miltei ainoa valonpilkahdus on ollut tämän ympärille kerääntyneet koirat. Ihmiset pettävät aina, tahtomattaankin, mutta koirat eivät koskaan. Douglas opettaakin koiransa tekemään lähes mitä tahansa, mikä takaa elannon niin hänelle kuin koirillekin. Keinoilla, jotka eivät yhteiskunnan kannalta ole moraalisesti oikein.

Ohjaajana Luc Besson. Näyttelijöinä Caleb Landry Jones, Jojo T. Gibbs, Christopher Denham, Clemens Schick, John Charles Aguilar sekä Iris Bry.

Elokuvan tuotannossa työskenteli 15 koirakouluttajaa, jotka hankkivat kaikki tarvittavat koirat. Ennen koirakohtausten kuvaamista Caleb Landry Jones vietti kolme päivää kouluttajien ja koirien kanssa tutustuakseen karvakorviin.

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla traileri.

Lue myös: George Lucas: Star Warsissa syrjittiin vain yhtä ryhmää – hänen mukaansa leffoissa ei myöskään ollut ”pelkästään valkoisia miehiä” – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa