Nyt Netflixissä: Yksi Tom Cruisen tylsistyttävimmistä leffoista – kannattanee jättää suosiolla väliin

IMDb-arvosana on 5,4.

18.8.2022 11:03

The Mummy perustuu löyhästi vuonna 1932 tehtyyn legendaariseen The Mummy -elokuvaan. Entinen armeijan tiedustelija, nykyinen hautavaras Nick Morton, varastelee muinaisesineitä Lähi-idässä. Nick törmää 5000 vuotta vanhaan muumioon, ja hän herättää henkiin vallan kahvasta riistetyn prinsessa Ahmanetin.

Kuoleman jumala Sethin kanssa liiton tehnyt Ahmanet langettaa Nickin päälle kirouksen. Tapauksesta kiinnostuu myös Dr. Henryn pyörittämä organisaatio, joka metsästää ja tutkii hirviöitä.

Ohjaus Alex Kurtzman. Pääosissa Tom Cruise, Annabelle Wallis, Sofia Boutella, Russell Crowe, Jake Johnson sekä Courtney B. Vance.

Painottoman tilan kohtaus vaati peräti 64 ottoa, ja sitä kuvattiin kaksi päivää erikoiskoneessa, joka oli vuorattu pehmustetulla vihreällä kankaalla. Lentokone lensi ensin korkealle ja syöksyi sieltä alaspäin, jolla saatiin aikaiseksi painottomuuden tila. Keinoa on käytetty useissa elokuvissa aiemmin, mukaan lukien Apollo 13 (1995) -leffa. Väitetysti suuri osa kuvausryhmästä oksensi ja voi pahoin kohtauksen kuvausten aikana. Nasa on käyttänyt keksimäänsä tekniikkaa astronauttien painovoimakoulutukseen. Alla traileri.

Lue myös: Hölmöä mutta silti niin hauskaa! Tom Cruisen möläys The Mummy -leffasta liitettiin muihin elokuviin – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa