Nyt Prime Videossa: Keanu Reevesin roolisuoritus on oudon hyvä – laski palkkaansa legendaarisen elokuvatähden vuoksi

IMDb-arvosana on 7,5.

12.5.2024 16:18

Prime Videossa on nyt Taylor Hackfordin ohjaama, kauhuelementtejäkin sisältävä draama Paholaisen asianajaja. Elokuva huokuu laatua ja ammattitaitoa, ja tarina pitää otteessaan alusta loppuun. Se perustuu Andrew Neidermanin samannimiseen romaaniin vuodelta 1990.

Leffassa etelävaltiolainen asianajaja kiinnittää yllättäen newyorkilaisen lakifirman mielenkiinnon. Hänelle aukeavat menestyksen portit, mutta mitä pidemmälle elämä New Yorkissa etenee, sitä oudommalta kaikki vaikuttaa.

Hackfordilla tuntuu olevan lahja saada näyttelijöistä irti se paras. Keanu Reevesiä on usein moitittu puupökkelömäisestä vaikutelmasta, mutta tässä elokuvassa hän tuntuu aivan eri luokan näyttelijältä.

Al Pacino on niin ikään loistava. Mainitsematta ei voi jättää myöskään Charlize Theronia, joka hoitaa ruutunsa hienosti.

Reeves laski elokuvasta saamaansa palkkiotaan, jotta mukaan saatiin Al Pacino. Reevesin mielestä hän oli oikea valinta rooliin, eikä elokuvasta olisi tähden mielestä tullut hyvää ilman häntä. Alla traileri.

Lue myös: Matrix 5 -tietoa ei otettu pelkästään ilosylin vastaan – fanit uhkaavat boikotilla – Episodi.fi

Lisää luettavaa