Nyt suoratoistona: Yksi parhaista viime vuosikymmenen scifielokuvista – ohjaaja joutui silti pelkäämään uransa puolesta

IMDb-arvosana 7,4.

18.4.2024 20:29

Prime Videosta voi nyt katsella scifi-elokuvan Pilvikartasto (2012). Tom Hanks paljasti elokuvan olevan niitä harvoja omia elokuvia, joita hän haluaa katsella uudelleen.

Sekä kriitikot että yleisö suhtautuivat elokuvaan vaihtelevasti, ja monet kritisoivat sen pituutta ja tyyliä kertoa monta eri tarinaa. Elokuvalla on silti myös fanittajansa. Episodi antoi sille aikoinaan neljä tähteä.

Pilvikartasto perustuu David Mitchellin vuonna 2004 julkaistuun romaaniin. Kirjassa ja elokuvassa on useita juonenkäänteitä, jotka sijoittuvat kuuteen eri aikakauteen. Elokuva on häikäisevän visuaalinen, ja myös sen musiikkiraitaa on ylistetty.

Elokuvan tähtinä nähdään Hanksin lisäksi muun muassa Halle Berry, Hugh Grant, Susan Sarandon, Hugo Weaving ja Jim Broadbent. Wachowskien lisäksi ohjaajana Tom Tykwer.

Pilvikartasto epäonnistui kaupallisesti, ja sen ohjanneet Wachowski-sisarukset arvelivat, etteivät he pääse enää tekemään ison budjetin elokuvia. Ainakin Lana pääsi vielä megaelokuvan puikkoihin The Matrix Resurrectionsin myötä. Voit lukea arvostelun täältä: The Matrix Resurrections – elokuvan arvostelu – Episodi.fi

Elokuva on myös Viaplayssa. Alla Pilvikartaston traileri.

Lue myös: Muistatko Kauniit ja rohkeat -sarjan Carolinen – tältä hän näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Wikipedia

Lisää luettavaa