Nyt suoratoistona: Ehkä Bill Murrayn paras komedia – valitettavasti tuhosi ystävyyden komediakollega Harold Ramisin kanssa

IMDb-arvosana on 8,0.

18.11.2023 08:30

Viaplayn valikoimassa on nyt elokuva Päiväni murmelina (1993).

TV:sssä säämiehenä työskentelevä mies saa tehtävän uutisoida vuotuisesta murmelijuhlasta. Hän ei ole tehtävästä innoissaan, ja hänen hämmästyksekseen juhla vain selittämättömästi jatkuu ja jatkuu.

Ohjaajana Harold Ramis. Näyttelijöinä Bill Murray, Stephen Tobolowsky, Andie MacDowell sekä Chris Elliott.

Murray ja Ramis olivat hyvää pataa vielä vajaa kymmenen vuotta aikaisemmin huippumenestyneessä Ghostbusters – haamujengi (1984) -elokuvassa, jossa he näyttelivät yhdessä. Ramis ja Murray nähtiin myös muun muassa elokuvassa Natsat (1981).

Heidän ystävyytensä alkoi jo 1970-luvun puolivälissä, mutta se ikävä kyllä päättyi tähän vuoden 1993 menestyskomediaan. Huonoista väleistä Päiväni murmelina -elokuvassa huhuiltiin jo leffan julkaisun aikoihin. Kaksikolla oli kiistaa ainakin elokuvan tunnelmasta ja sävystä, Ramisin ohjaustavasta ja näyttelijöiden suorituksista

Harold Ramis ja Bill Murray elokuvassa Ghosbusters – haamujengi (1984).

– Ne olivat jännitteiset kuvaukset monistakin syistä. Se oli valitettavaa ja teki elokuvan tekemisestä todennäköisesti huomattavasti vähemmän hauskaa. Elokuvasta voi silti tehdä erittäin hyvän, vaikka ihmiset eivät olisi täydellisessä harmoniassa, elokuvan tuottaja Trevor Albert tuumi Screen Rantillle.

Ramisin tyttären Violetin vuoden 2021 muistelmakirjassa Ghostbuster’s Daughter: Life With My Dad, Harold Ramis paljastettiin , että luovat erimielisyydet olivat niin voimakkaita, että Ramis tarttui Murrayn paidan kauluksesta ja heitti hänet seinää vasten. Sen jälkeen Murray ei puhunut Ramisille yli 20 vuoteen.

Vaikka kiistat pilasivat välit, he onnistuivat sopimaan hiukan ennen autoimmuunisairaudesta kärsineen Ramisin kuolemaa vuonna 2014. Murray vieraili Ramisin luona donitsilaatikko mukanaan, ja he juttelivat tuntikausia, vaikka Ramisin puhekyky oli tuolloin jo heikko.

Mainittakoon elokuvasta myös, että murmeli puri Murrayta kaksi kertaa aika pahasti, ja hänen täytyi hankkia muutamankin kerran piikki vesikauhun torjumiseksi.

Elokuva on myös C Moressa (MTV Katsomo). Alla traileri.

Lue myös: Tietovisa: Kaikki tunnistavat kuvien näyttelijät! Mutta muistatko nimet? Testaa! – Episodi.fi

Lähde: IMDb, Screen Rant, IGN

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia