Onko tajuttoman kova toimintapätkä salainen Bond-elokuva? Leffa löytyy vain yhdestä suoratoistopalvelusta

Tuottaja kommentoi asiaa pari vuotta sitten.

30.3.2024 22:00

The Rock – paluu helvettiin (1996) on yksi 90-luvun viihdyttävimpiä toimintaelokuvia, ja leffasta liikkuu myös mielenkiintoinen faniteoria.

Michael Bayn parhaisiin ohjaustöihin kuuluvassa toimintaelokuvassa kenraali Hummel (Ed Harris) valtaa San Francison edustalla olevan Alcatrazin vankilasaaren ja uhkaa kaupunkia biologisilla aseilla. Tilannetta rupeaa ratkomaan FBI:n kemisti Stanley Goodspeed (Nicolas Cage), ja hän saa avukseen John Patrick Masonin (Sean Connery), brittivakoojan, joka on ainoa aikoinaan Alcatrazista paennut vanki.

Conneryn esittämä Mason, joka vangittiin 1960-luvulla Yhdysvalloissa vakoilun takia, on hyvin samankaltainen hahmo kuin James Bond. Hahmojen samankaltaisuus on herättänyt faniteorian, että Mason onkin itse asiassa Bond.

Teorian mukaan James Bondin nimi ja 007:n titteli ovat vain koodinimiä, jotka annetaan useille agenteille. Mason saattaa olla Conneryn esittämän 007:n oikea nimi. Kun hänet vangittiin, Bondin nimi siirtyi toiselle agentille. Tämä selittäisi myös Bondin jatkuvasti vaihtuvan ulkonäön, kun rooliin valitaan uusi näyttelijä.

Raporttien mukaan Connery kerran vitsaili, että The Rock antoi hänelle mahdollisuuden esittää Bondia vielä kerran. Näyttelijän kommentit ovat antaneet lisää tukea hauskalle faniteorialle Masonin henkilöllisyydestä.

Elokuvan tuottanut Jerry Bruckheimer tosin lyttäsi teorian pari vuotta sitten.

The Rock on tällä hetkellä katsottavissa vain Disney Plussassa.

Katso traileri alta.

Lähde: Digital Spy

Lisää luettavaa