Päivän paras uutinen: Nicolas Cage suostuu palauttamaan varastetun dinosauruksen pääkallon Mongoliaan

Erikoisia ja erityisen kalliita asioita keräilevä Nicolas Cage on suostunut antamaan varastetun ja hyvin harvinaisen dinosauruksen pääkallon Yhdysvaltain viranomaisille, jotta se voidaan palauttaa Mongolian hallitukselle.

Cagen 276000 dollarilla ostamasta pääkallosta tehtiin oikeusjuttu, jolla vaadittiin sen palauttamista oikeille omistajilleen. Cagea ei suoraan nimetty nykyiseksi omistajaksi, mutta näyttelijän tiedottaja on sanonut Cagen ostaneen pääkallon vuonna 2007 eräästä galleriasta Beverly Hillsissä.

Viime vuonna Cage sai kuitenkin yhteydenoton Yhdysvaltain viranomaisilta, jotka ilmoittivat pääkallon olleen luultavasti varastettu. Varkauden vahvistuttua, lupasi näyttelijä  palauttaa kallon heti sinne, minne se kuuluukin. Näin saatettiin välttää Indiana Jonesin osallistuminen tähän jo orastavaan arkeologiseen seikkailuun.

Pääkallo kuuluu Tyrannosaurus bataar -nimiselle dinosauruslajille, joka on sukua kuuluisammalle Tyrannosaurus rexille. Tyrannosaurus bataar eli arviolta 70 miljoonaa vuotta sitten ja sen fossiileja on löydetty vain ja ainoastaan Mongoliasta. Maa teki fossiilien maastaviennin laittomaksi vuonna 1924.

Cage ei ole viranomaisten mukaan syyllistynyt mihinkään laittomaan ostaessaan pääkallon, jota havitteli huutokaupassa myös tähtinäyttelijä Leonardo DiCaprio.

Lähde: The Guardian

(Episodi/ML)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut