Renny Harlinin kauhuleffa on osoittautunut yllätyshitiksi USA:ssa

Kappas vain! Tämäpä on mukava yllätys.

19.5.2024 20:31

Yhdysvaltojen lippukassoilla on jälleen kerran melko erikoinen viikonloppu, kun hittileffat alisuorittavat ja Renny Harlinin kauhuleffa ylisuorittaa.

John Krasinskin ohjaama ja tähdittämä IF sai ensi-iltansa tänä viikonloppuna. Elokuvassa nähdään myös Ryan Reynolds sekä läjä muita niminäyttelijöitä, jotka lainaavat äänensä erilaisille mielikuvitusolennoille, joten ainakin paperilla kaiken pitäisi olla kunnossa.

IF:in odotettiin tienaavan 40 miljoonaa dollaria USA:ssa, mutta se onnistui nappaamaan vain 35 miljoonan potin. 110 miljoonan dollarin budjetilla varustetulla elokuvalla on pitkä tie päästäkseen omilleen.

Toisaalta se sai erinomaisen A-arvosanan CinemaScoressa, joten ainakin katsojat pitävät siitä, vaikka kriitikot eivät ole lämmenneet.

USA:ssa sai viikonloppuna myös ensi-iltansa Renny Harlinin ohjaaman kauhutrilogin ensimmäinen osa, The Strangers: Chapter 1 on hittikauhuleffa The Strangersin (2008) reboot/itsenäinen jatko-osa.

Kahdeksalla miljoonalla dollarilla tehty elokuva onnistui yllättämään kaikki, kun se nappasi kovan 12 miljoonan dollarin potin yhdysvaltalaisteattereissa.

Katsojat ovat antaneet elokuvalle vain C-arvosanan CinemaScoressa, eivätkä kriitikotkaan ole sille lämmenneet, joten saapa nähdä romahtaako Rennyn elokuvan teatterimenestys jo ensi viikonloppuna.

Kriitikoiden tuoreusarvio Rotten Tomatoesissa on vain 13 prosenttia. Keskiarvo on 4,1/10.

Ensi viikonloppuna saa ensi-iltansa Furiosa: A Mad Max Saga, jonka odotetaan tekevän hyvää jälkeä lippukassoilla. Toivotaan näin, sillä tulevan Mad Max -elokuvan kohtalo on siitä kiinni.

Lähde: JoBlo

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia