Russell Crowe kertoi miksi hylkäsi Aragornin roolin – puhelu Peter Jacksonin kanssa ratkaisi

Crowe havaitsi jotain puhelun aikana.

19.6.2024 05:30

Taru sormusten herrasta -elokuvien Aragorniksi valittiin alun perin Stuart Townsend. Fantasiatrilogian ohjaaja Peter Jackson tuli kuitenkin katumapäälle ilmeisesti Townsendin nuoruuden vuoksi, ja halusi vaihtaa näyttelijän. Rooliin tunnetusti valittiin pikavauhtia Viggo Mortensen.

Ennen tätä kuviota ehdolla oli kolmas nimi – jo ennen Sormuksen ritarit (2001) -elokuvaa supertähteyden kynnyksellä ollut näyttelijä Russell Crowe, jolta tuli vuonna 2000 elokuva Gladiator. Hän ei ottanut Aragornin roolia vastaan.

Viggo Mortensenista tuli Aragorn.

Crowe avasi asiaa GQ-lehdelle, kun fanikysymyksessä mietittiin, katuiko Crowe roolin jättämistä väliin.

– Itse asiassa en. Olin innokas Tolkienin lukija, kun olin lapsi, joten olin silti aika innoissani ajatuksesta.

Ratkaiseva tekijä oli puhelu Jacksonin kanssa.

– Puhuin Peter Jacksonin kanssa puhelimessa, eikä hän sanonut sellaisia asioita, joita ohjaajat sanovat, jos he todella yrittävät houkutella jonkun mukaan projektiin.

– Minulle tuli sellainen tunne, että hänellä oli jo joku muu mielessä.

Tästä syystä Crowe ajatteli, että hän oli Jacksonin suunnitelmien tiellä. Crowe uskoi, että hänen roolittamisensa takana oli ennemminkin studio kuin Jackson. Crowe päätti tällöin siirtyä omaehtoisesti takavasemmalle.

Crowe uskoi osanneensa tulkita Jacksonia rivien välistä, koska he molemmat ovat uusiseelantilaisia. Hän kuulikin Jacksonissa ”vivahteita”.

– Tiesin omalla tavallaan, hänen sanomatta mitään negatiivista, että hänellä oli toinen suunnitelma. Joten jätin asian siihen.

Peter Jackson on palaamassa Taru sormusten herrasta -maailmaan. Hän tuottaa tulevan, vuonna 2026 valmistuvan elokuvan The Hunt for Gollum. Andy Serkisin uskotaan palaavan Klonkun rooliin, ja hän myös ohjaa elokuvan. Jacksonin lisäksi taustatiimissä ovat alkuperäisen trilogian Philippa Boyens ja Fran Walsh.

Lue myös: LOTR-tähti Viggo Mortensen käyttää Aragornin miekkaa uudessa elokuvassaan – kysyi luvan Peter Jacksonilta – Episodi.fi

Lähde: NME

Lisää luettavaa