Selvisikö nyt syy, miksi Game of Thrones muuttui niin huonoksi loppua kohden?

Mielenkiintoinen juttu.

11.8.2022 11:31

Tulen ja jään laulujen –kirjasarjan kirjailija George R.R. Martin oli mukana kirjojen pohjalta tehdyn Game of Thrones -sarjan teossa. Martin on myös erityisen tietoinen siitä, kuinka fanit eivät pitäneet sarjan viimeisistä kausista.

– Ihmiset väittävät, että he eivät aio enää koskea koko Game of Thronesiin. He eivät aio katsoa uusia sarjoja. Mutta puhutaanko me nyt miljoonasta ihmisestä vai tuhannesta? Ovatko nämä niitä ihmisiä, joilla ei ole muuta tekemistä kuin twiittailla päivät pitkät? En tiedä, Martin pohtii.

Martin ja HBO saavat vastauksen pian, kun Game of Thronesin esiosasarja House of the Dragon käynnistyy elokuun 21. päivä.

Martin oli tiukasti mukana Game of Thronesin tuotannossa ensimmäisten kausien aikana, mutta sitten tapahtui jotain.

– En ollut juuri mukana viidennen ja kuudennen kauden tuotannossa. Seitsemännellä ja kahdeksannella kaudella olin jo kokonaan ulkona, Martin paljastaa.

Mutta mikä tähän johti?

– En tiedä. Sitä sinun pitää kysyä Danilta [Weiss] ja Davidilta [Benioff], sarjan vetäjiltä.

Weissin ja Benioffin edustajat eivät suostuneet vastaamaan kysymykseen.

Jossain vaiheessa, kun Game of Thrones alkoi saamaan näkyvyyttä, alkoi myös kuulua soraääniä sarjan grim dark -elementeistä. Sarjassa oli hurjaa väkivaltaa, raiskauksia, naisiin kohdistunutta väkivaltaa, alastomuutta ja muuta kirjoista tuttua raakaa sisältöä.

Yllättäen viidennellä kaudella sarjan sisältö muuttui kevyemmäksi. Sarjan sisällöstä valittaneet fanit juhlivat sosiaalisessa mediassa voittaneensa. Samalla Martin siirrettiin sivuun.

Martin on nyt allekirjoittanut ison sopimuksen HBO:n kanssa. Hän tuottaa suoratoistopalveluun Tulen ja jään lauluihin perustuvaa sisältöä.

Alla House of the Dragonin traileri.

Lue pitkä artikkeli The New York Timesista.

Lisää luettavaa