Star Wars -legenda piti elokuvaa täytenä roskana eikä muistanut Harrison Fordin nimeä

Ensimmäisessä Tähtien sota -elokuvassa Obi-Wan Kenobia esittänyt legendaarinen brittinäyttelijä Alec Guinness ei erityisemmin välittänyt sittemmin ikoniseksi muodostuneesta roolistaan.

”En voi sanoa nauttivani elokuvasta”, Guinness kirjoitti ystävälleen Anne Kaufmanille lähetetyssä kirjeessä, joka on kirjoitettu Tähtien sodan kuvausten aikoihin. Guinnessin mukaan elokuvan ”dialogi oli täyttä roskaa”.

The Force Awakens -elokuvassa Poe Dameronia esittävä Oscar Isaac luki vuonna 1977 kirjoitetun kirjeen Letters Live -tapahtumassa Lontoossa. Tapahtumassa näyttelijät ja muut esiintyjät lukevat kuuluisuuksien kirjeenvaihtoa elävälle yleisölle.

Guinness ei kirjeen mukaan saanut mieleensä Harrison Fordin nimeä, vaan arveli näyttelijäkollegansa etunimen olevan Tennyson tai Ellison. Silti hän piti Fordia kirjeen mukaan ”mahdollisesti älykkäänä ja hauskana”.

Sir Alec Guinness (1914–2000) tunnetaan Tähtien sodan lisäksi elokuvista Kruunupäitä ja hyviä sydämiä, Naisentappajat ja Kwai-joen silta, josta hän voitti parhaan miespääosan Oscarin.

Lähteet: Time, BBC

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut