Suomalaiselokuva palkittiin Italiassa

15.3.2016 09:00

Mikko Kuparinen vastaanotti viime lauantaina Bergamon kansainvälisen elokuvafestivaalin kolmannen palkinnon ohjaamastaan ja käsikirjoittamastaan 2 yötä aamuun -elokuvasta. Bergamo Film Meeting on italialainen elokuvafestivaali, jonka palkinnot jaetaan yleisöäänestyksen perusteella.

”Bergamon esitysten jälkeen elokuvamme sai useita mainioita kritiikkejä italialaisissa julkaisuissa, mutta erityisen hyvältä tuntuu tällainen yleisöltä tuleva tunnustus. Se kertoo että elokuvamme on onnistunut herättämään tunteita katsojissa ja se on kaikkein tärkeintä,” Kuparinen kommentoi palkintoa.

2 yötä aamuun sai maailmanensi-iltansa Montrealin elokuvafestivaalin pääkilpailusarjassa, jossa Kuparinen voitti parhaan ohjaajan palkinnon. Elokuva voitti myös Valladolidin kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla Espanjassa parhaan elokuvan palkinnon Meeting Point -kilpailusarjassa.

Elokuvassa ranskalainen nainen ja suomalainen mies kohtaavat vieraassa kaupungissa vailla yhteistä kieltä. Heidän työmatkaromanssinsa saa odottamattoman käänteen, kun tulivuoren tuhkapilvi estää lentojen lähtemisen. Naista esittävä Marie-Josée Croze on voittanut Cannesin elokuvajuhlien parhaan naispääosan palkinnon vuonna 2003 elokuvasta Barbaarien invaasio. Miespääosassa nähdään Mikko Nousiainen. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 15.4.2016.

Lisää luettavaa