Dokumentti kertoo Tim Burtonin ja Nicolas Cagen filmaamatta jääneen Teräsmies-leffan tarinan – katso traileri

8.9.2013 13:19

Siitä olisi voinut tulla jotain elämää suurempaa. Teräsmies-elokuva, jonka on käsikirjoittanut Kevin Smith ja ohjannut Tim Burton. Nimiroolissa Nicolas Cage.

Elokuva nimeltä Superman Lives melkein tehtiin 1990-luvun lopulla. Valitettavasti tuotantoprosessi mutkistui, ja Superman Lives muuttui monien vaiheiden jälkeen elokuvaksi Superman Returns, joka tuli teattereihin vuonna 2006 ja tuotettiin aivan muiden tekijöiden voimin.

Tekemättömästä Superman Lives -elokuvasta on kuitenkin ollut liikkeellä monenlaisia legendoja. Smith on kertonut aiheesta dvd:nä julkaistuissa Evening With Kevin Smith -filmeissä. Verkosta on jo pitkään löytynyt Smithin filmaamaton käsikirjoitus. Vähän aikaa sitten nettiin ilmaantui ennen näkemättömiä kuvia Cagesta Teräsmies-asussa.

Elokuvantekijä Jon Schnepp innostui tekemättä jääneestä elokuvasta niin paljon, että hän teki aiheesta dokumenttielokuvan, joka rahoitettiin Kickstarter-joukkorahoituksella. The Death of Superman Lives: What Happened? julkaistaan näillä näkymin joskus ensi vuonna. Katso traileri alta.

(Episodi/JH)

Lisää luettavaa