Tänään tv:ssä: Etukäteen haukuttu scifiklassikon uusintaversio on mainettaan parempi

Tänään nähdään televisiossa vuonna 2014 valmistunut RoboCop-uusintafilmatisointi.

Uudelleenfilmatisoinnin ohjaksiin valittu José Padilha on osoittanut kykynsä jännityksen ja aseellisen toiminnan ohjaajana kahdella Tropa de Elite -elokuvallaan, jotka Suomessa tunnetaan myös Eliittijoukot-nimellä.

Peruskuvio on sama kuin Paul Verhoevenin ohjaamassa alkuperäisessä vuoden 1987 RoboCopissa. Detroitilainen hyvä poliisi Alex Murphy loukkaantuu vakavasti rikollisten iskussa, ja automatisoiduille lainvalvojaroboteilleen kansikuvapoikaa etsivä jättiyritys rakentaa hänen palastensa ympärille robottikehon: RoboCop on syntynyt.

Uusintafilmatisointi sai paljon haukkuja etukäteen, kun julkisuuteen vuotaneet tiedot käsikirjoituksesta ja kuvat robottipuvusta eivät miellyttäneet faneja. Valmiista elokuvasta tuli kuitenkin yllättävän hyvä, jos ottaa huomioon miten paljon sitä etukäteen kritisoitiin.

Mukana on mainioita näyttelijöitä kuten Michael Keaton kieron yrityksen dollarinkuvia palvovana pomona ja Gary Oldman etiikkansa tukahduttamaan joutuvana tiedemiehenä. Myös ruotsalaistähti Joel Kinnaman tekee pätevää työtä Murphyna.

Uusintaversio esitetään Nelosella sunnuntaina 13.03.2016 klo 21.00.

(Episodi/JH)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut